Dramă/Un student la Drept şi-a omorât vecinul în bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedia a avut loc în localitatea Munteni. Din cauza unor câini, motivul agresiunii, tânărul va sta în închisoare cel puţin 10 ani.

Planurile de a face o carieră în justiţie sau poliţie şi de a-şi întemeia o familie s-au năruit brusc pentru un tânăr de 23 de ani din Galaţi, student la Facultatea de Drept. Într-un moment de furie, acesta şi-a pierdut controlul şi a omorât un vecin lovindu-l cu o bâtă în cap de mai multe ori.

Teoria pusă în practică

În loc să se pregătească pentru examenul de licenţă, Marius Ionuţ Manea, studentul la Drept în anul IV la Universitatea Danubius, a păşit ca într-un vis urât, în arestul poliţiei. Acum va simţi pe propria piele rigorile legilor pe care abia a învăţat la facultate să le aplice.

Conflictul cu vecinul său este mai vechi. Altercaţia care a provocat tragedia a pornit de la faptul că victima i-ar fi otrăvit câţiva câini criminalului, iar în urmă cu două nopţi un câine a murit. Marius Ionuţ Manea l-a lovit pe vecinul său, Dumitru Sima, în vârstă de 45 de ani, cu o bâtă, de mai multe ori, până când l-a lăsat fără suflare.

image

Soţia victimei l-a găsit ceva mai târziu şi a telefonat la 112. La faţa locului au sosit echipajele Poliţiei şi Ambulanţei.

„Bărbatul a fost operat dar a murit. Victima şi-a căutat-o singură. I-a otrăvit câinii studentului. E greu de zis Dumnezeu să-l ierte", spune Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă.

După 24 de ore de la comiterea crimei, studentul a fost prins de poliţişti şi şi-a recunoscut fapta.

„Inculpatul a fost reţinut în jurul orei 23.30. Loviturile au fost aplicate cu un obiect dur. Agresorul riscă între 10 şi 20 de ani", a declarat procurorul Alfredo Simionescu.

După prima zi petrecută în spatele gratiilor, studentul criminal regretă fapta şi spune viitorul său s-a prăbuşit.

„Eram în grădină şi el a venit beat la mine. Totul a pornit de la câini. Mereu caută scandal. Aşa s-a întâmplat şi acum. A sărit la bătaie şi eu m-am apărat. Am luat o şipcă şi l-am lovit în cap după care am plecat. Stătea în picioare după ce l-am lovit. Sunt conştient că viitorul meu s-a ruinat", mărturiseşte studentul criminal.

„Tânărul va fi prezentat în faţa judecătorilor pentru emiterea mandatului de arestare preventivă", spune Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.
Profesorii de la facultate spun că studentul nu creat niciodată probleme.

„La Drept Penal Special, Marius Ionuţ Manea a avut, în anul III, note de 5 şi de 6. Infracţiunile nu le ştia la examene dar văd că s-a descurcat mai bine cu practica", spune Alina Dumitrachi, asistent universitar cadrul Universităţii Danubius Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite