Dracula, promovat în Turcia drept un ecologist feroce!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul face parte din programul Comenius şi vizează promovarea valorilor din şapte ţări europene. Vlad Rusu, elev la Şcoala 24 din Galaţi şi l-a imaginat pe Dracula drept un apărător al mediului

Şcoala Gimnazială nr. 24, din Galaţi, este, în acest moment, singura implicată în proiectul european "Comenius" cu proiectul intitulat "Eroii noştri de legendă se întâlnesc în Europa".

Acesta are ca obiectiv valorificarea culturii naţionale şi a eroilor de basm reprezentativi, dar şi educarea elevilor în spiritul protejării mediului prin realizarea unei poveşti comune, având drept personaje faimoşi eroi de legendă din toate ţările participante la proiect. Reprezentanţii României s-au hotărât să-l pună în evidenţă pe Vlad Ţepeş.

„Monologul elevului Vlad Rusu, având ca temă principală figura legendarului Dracula, face o legătură istorică cu domnitorul Vlad Ţepeş şi tragerea în ţeapă a celor ce încălcau legile. Elevul nostru îl aduce, în mod ironic pe Dracula, în zilele noastre, ca apărător al mediului şi a curăţeniei locurilor unde copiii trăiesc şi învaţă", spune profesoara care l-a îndrumat pe copil, Marcelica Andrei.

Prezentare amânată

Ziua crucială a vizitei în Turcia a fost pe 9 noiembrie, atunci când Vlad a trebuit să-şi prezinte proiectul. Îşi aminteşte şi acum cu drag de întorsura pe care au luat-o lucrurile.

O trupă din ţara gazdă a suţinut un recital la care numai membrii acesteia erau atenţi. Auditoriul se chinuia cu un laptop al cărui Windows era în limba turcă. Până la urmă, am rămas 20 de oameni, unul mai emoţionat decât celălalt. Prezentarea s-a anulat pentru următoarea dimineaţă, din cauză că nu aveam suport sonor îndeajuns de bun. Eu eram uşurat, restul erau scandalizaţi", povesteşte Vlad.

În cele din urmă, a reuşit să-şi prezinte proiectul a doua zi, chiar când turcii comemorau 71 de ani de la moartea marelui om de stat Ataturk.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite