Două tramvaie s-au tamponat într-o intersecţie din Galaţi.Cinci persoane au ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tramvaiul care a provocat coliziunea a suferit pagube minore
Tramvaiul care a provocat coliziunea a suferit pagube minore

Din primele rezultate ale anchetei se pare că accidentul a fost provocat din cauza neatenţiei unei vatmaniţe care n-a reuşit să oprească tramvaiul la culoarea roşie a semaforului. Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a deschis un dosar de cercetare pentru "stabilirea răspunderii judiciare"

Două tramvaie s-au tamponat la intersecţia bulevardului Gheorghe Doja, cu strada Siderurgiştilor din Galaţi, vineri dimineaţă, în jurul orei 10. 45. Primul dintre aceste mijloace de transport în comun, care nu avea pasageri în vagoane şi se îndrepta către depou, a oprit în intersecţie, la culoarea roşie a semaforului. Din spatele lui, un alt tramvai, condus de o vatmaniţă, n-a redus viteza suficient pentru a frănai la timp şi a provocat tamponarea.

Cum din accident n-au rezultat decât pagube minore şi, iniţial, pasagerii păreau a nu fi păţit nimic grav, cei doi vatmani s-au înţeles să rezove problema la depou aşa că tramvaiul lovit şi-a continuat drumul. Nici nu a pornit bine însă, că o pasageră din tramvaiul care a provocat coliziunea a făcut o criză de panică şi alte patru femei au spus că şi ele că s-au lovit din cauza accidentului.

În atare situaţie, cineva a telefonat la 112 şi în câteva minute la faţa locului au ajuns trei ambulanţe SMURD şi două echipaje de poliţie.

Cele cinci femei au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe unde au primit îngrijiri şi au fost supuse unor investigaţii în urma cărora a rezultat că traumatismele suferite sunt minore.

„Niciuna dintre victimele acestui accident nu cred că va necesita internare", a precizat dr. Amalia Morcov de la SMURD Galaţi.

Conducerea societăţii locale de transport în comun, Transurb SA, pune accidentul pe seama neatenţiei vatmaniţei.

"Cred că accidentul a fost provocat din neatenţie, dar nu este exclus ca vatmaniţa, care conducea al doilea tramvai, să fi accelerat, încercând să forţeze trecerea înainte de aprinderea culoarii roşii a semaforului şi probabil că a fost surprinsă de oprirea celuilalt tramvai, care circula în faţa sa. Rămâne ca anchetele poliţiei şi cea pe care am demarat-o şi noi, să stabilească circumstanţele şi cauza accidentului. Din fericire, acesta n-a avut urmări grave, dar, pentru a se evita producerea unor astfel de incidente pe viitor, vom lua măsurile care se impun", ne-a declarat Genica Totolici, directoarea Transurb Galaţi.

Poliţiştii rutieri, care anchetează accidentul, nu exclud şi varianta unei defecţiuni a sistemului de frânare al tramvaiului, motiv pentru care se va face o expertiză tehnică.

Ambii vatmani a fost testaţi de catre poliţişti şi s-a constatat că nu consumaseră băuturi alcoolice.

Niciunul dintre cei doi vatmani nu consumase băuturi alcoolice

accident

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi ne-a informat că: „A fost deschis un dosar de cercetare cu privire la acest accident, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite