FOTOGALERIE/ Două sute de pensionari şi-au strigat disperarea la „Marşul Genocidului”/ Alţi 250 au preferat o petrecere cu mici şi bere pe Faleza Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarii gălăţeni au învins canicula şi au ieşit astăzi în stradă, la Galaţi, pentru a participa la “marşul genocidului”. În timp ce unii protestau, alţii chefuiau cu mici şi bere la un restaurant de pe Faleza Dunării.  

„Veniţi cu noi. Nu staţi la balcoane. Că murim de foame”, aşa au strigat cei 200 de pensionari care au participat la „marşul genocidului”,  parcurgând pe jos străzile Brăilei şi Domnească, de la parcul Şahiştilor din Ţiglina 1 şi până în faţa Prefecturii.

Bătrânii au scandat "Jos Guvernul! Jos Băsescu!" şi au ars fotografii cu preşedintele României, Traian Băsescu. Oamenii sunt nemulţumiţi de reducerea pensiilor cu 15%.

„Dacă e criză şi trebuie să facem sacrificii, cerem guvernanţilor să fie primii.  Introduceţi o taxă specială pentru toate maşinile de lux, iahturile, avioanele , vilele, renunţaţi la excursii şi ţări exotice şi la cumpărături în străinătate”, spune Constantin Ciucă, liderul Asociaţiei pensionarilor din Galaţi.

Galerie foto aici:

"Marşul Genocidului" la Galaţi Foto: Bogdan Dimofte

"Am lucrat 24 de ani la Avicola şi am o pensie de 600 de lei. Cum să mă descurc cu aceşti bani? Jumătate de pensie se duce pe medicamente şi mâncare. Ce să fac ? Să mă duc la cerşit?", se întreabă deznădăjduită Fanica Cristea, pensionară.

Oamenii PDL-ului, trataţi cu mici şi bere

În timp ce o parte dintre pensionari şi-au strigat disperarea în stradă, alţii petreceau cu mici şi bere pe Faleza Dunării, la restaurantul „Valurile Dunării”. Este vorba de 250 de pensionari, membri ai Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere din Galaţi, asociaţie condusă de Vasile Panţuş, un apropiat al partidului PDL.

„Mi se pare normal ca pensionarii să se bucure la un mic şi o bere. De ce să iasă doar în stradă şi să strige „Jos Băsescu!”? Noi suntem Alianţa pentru Conciliere, noi ne rezolvăm problemele prin dialog”, ne-a declarat Vasile Panţuş.

Nu mică ne-a fost mirarea, când printre petrecăreţi am întâlnit şi câţiva pensionari care au participat la „marşul genocidului”. „Am fost şi eu alături de pensionari.  În stradă ne-am strigat amarul, iar acum ni-l stingem”, ne-a spus Ilie Cojocaru, în vârstă de 67 de ani.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite