Două mii de gălăţeni au cerut în stradă demisia Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mitingul de azi de pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor au participat în jur de 2.000 de persoane, membrii ai celor trei confederaţii sindicale importante: Cartel „Alfa", CNSLR „Frăţia" şi Blocul Naţional Sindical.

Angajaţi din învăţământ, servicii publice şi chiar actori au ţinut să participe la mitingul început la ora 11.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor. Deşi aversele de ploaie s-au abătut asupra protestatrilor, cei 2.000 de gălăţeni au ţinut să-şi strige "offul".

VEZI AICI GALERIA FOTO DE LA PROTESTE


Principala ţintă a nemulţumirilor a fost premierul Emil Boc şi guvernul pe care îl reprezintă. Anunţatele reduceri salariale cu 25% din sectorul bugetar şi tăierea pensiilor cu 15% ai fost motivele care i-au scos pe oameni în stradă.


"Dacă în 2009 toate ţările din Uniunea Europeană şi chiar Statele Unite luau măsuri de redresare a econimie, în România era petrecere. Se cheltuia toţi banii ţării pe campanii electorale şi pe lupte politice. S-a cheltuit tot până la ultimul ban, iar acum noi trebuie să suportăm greşelile lor", a declarat Romeo Gîrneaţă, preşedintele Cartel Alfa, filiala Galaţi.


Cei mai mulţi protestari, în jur de 1500, au venit din rândul personalui din învăţământ, membri în Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Galaţi
Alături de liderii sindicali din sectorul bugetar, la proteste au fost de faţă şi reprezentanţi ai sectorului privat. FSS Metarom şi Sindicatul Solidaritatea, sunt două din sindicatele din sectorul privat prezente la mişcările de protest de astăzi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite