Două expoziţii în aceeaşi zi la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vernisajul Zamfirei Bîrzu a avut loc, azi, la ora 12.00, iar expoziţia lui Mircea Nicolae a fost deschisă publicului o oră mai târziu

Zamfira Bîrzu este din Iaşi, oraş în care a studiat arta plastică şi locul unde s-a definit ca unul dintre tinerii artişti de perspectivă din România.

Este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, a Fundaţiei AXart - Iaşi, a fundaţiei internaţionale „Finroart XXI" şi lector universitar la Universitatea de Arte "George Enescu", Iaşi, Facultatea de Arte Vizuale.

Expoziţia lui Mircea Nicolau de la muzeul gălăţean se numeşte "Pictură - Retrospectivă Mircea Nicolau" şi se doreşte a fi o evocare a activităţii plasticianului.

Mircea Nicolau s-a născut în Brăila în 1932. Deţine studii de scenografie şi pictură sub conducerea lui Mircea Marosin şi mai apoi a lui Dan Nemţeanu - Iowa University, SUA. Aceşti doi mari scenografi îl încurajază şi în direcţia picturii.

Timp de 18 ani este scenograful « en titre » al Teatrului din Galaţi. În 1986 este scenograful Teatrului Ţăndărică din Bucureşti. Între 1964 - 1987 crează decorurile şi costumele pentru majoritatea teatrelor din ţară.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite