Două licee din Galaţi, închise din cauza frigului din clase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frig afară, frig şi în şcoli!
Frig afară, frig şi în şcoli!

Acolo unde se învaţă, profesorii au fost sfătuiţi să fie indulgenţi, atât la notare, cât şi în privinţa evaluării. Mai mult, Inspectoratul Şcolar le-a recomandat să se axeze în această perioadă mai mult pe recapitulări.

Cu excepţia Colegiului Naţional "Alexandru Iona Cuza" şi a Liceului cu Program Sportiv, toate unităţile de învăţământ din municipiul Galaţi sunt deschise.

"În ambele unităţi şcolare închise avem temperaturi scăzute în sălile de clasă. Asta în ciuda faptului că au caloriferele fierbinţi. Marea problemă, în ambele unităţi, o reprezintă faptul că nu au ferestre care să ţină căldura", spune inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.

Şi cele şapte clase de la Şcoala 7, care făceau ore în săli din cadrul Colegiului Pedagogic, vor face de astăzi după-amiază ore la Colegiul "Mihail Kogălniceanu".

Toate grădiniţele din oraş sunt deschise, cu excepţia grădiniţei "Ion Creangă" care are o problemă cu instalaţia de încălzire.

"Sunt mulţi părinţi care nu aveau unde să-şi lase copiii, a trebuit să le oferim o variantă", mai spune inspectorul şcolar general.

În judeţ, oficial, toate şcolile sunt închise, dar acolo unde consiliile profesorale au considerat că dascălii pot ajunge la şcoală, i-au chemat şi pe copii la cursuri.

"Le-am recomandat tuturor profesorilor să fie indulgenţi cu elevii. Să nu-i evalueze, să facă doar recapitulări şi să nu le pună absenţe, dacă ei consideră că elevii n-au ajuns din cauza frigului", a adăugat Doruleţ Resmeriţă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite