Dosarul pedofilului neamţ Mihai Marcel Trif se va judeca la Curtea de Apel Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Marcel Trif. Fotografie din dosarul de urmărire generală
Mihai Marcel Trif. Fotografie din dosarul de urmărire generală

Individul, cetăţean german de origine română, este acuzat că a fotografiat în situaţii indecente trei minore, pe care apoi, prin şantaj, le-a determinat să întreţină relaţii sexuale cu el. Instanţa de fond l-a condamnat la trei ani de închisoare, în lipsă, iar el este dat în urmărire generală. Trif se pretinde avocat, iar la un moment dat a avut chiar şi certificat de revoluţionar!

Mihai Marcel Trif (58 ani), pe numele căruia este emis mandat de arestare preventivă, în lipsă, a fost trimis în judecată pentru corupţie sexuală, act sexual cu minore şi proxenetism, fiind condamnat, în toamna lui 2008, la trei ani de închisoare, cu executare.

Dosarul lui Trif a fost strămutat la Brăila, în 2007, la cererea inculpatului. Potrivit actelor depuse la dosar, Trif, aflându-se în municipiul Sibiu, a racolat trei eleve, unele dintre ele cu vârste sub 15 ani, cărora le-a făcut promisiuni şi le-a oferit telefoane mobile, cadouri, avantaje materiale. Toate acestea,pentru a se lăsa fotografiate dezbrăcate.

Ulterior, ele le-a şantajat pe fete că va publica fotografiile dacă nu fac sex cu el, iar aceastea au acceptat "târgul". Partidele de sex s-au consumat în apartamentul său, pe care-l deţinea în Sibiu, precum şi în pensiunile din zonă.

Trif mai este acuzat că a obligat minorele să se dedea la acte cu caracter obscen (să mimeze că fac sex, să se „joace" cu două vibratoare etc.), în prezenţa fetelor de aceeaşi vârstă cu ele, audiate ca martori în dosarul penal. De asemenea, a recurs chiar el la asemenea obscenităţi, precizează anchetatorii, în prezenţa minorelor sau asupra acestora. Totul s-a petrecut în anii 2003, 2004 şi începutul lui 2005.

Mihai Marcel Trif a fost arestat preventiv pe 13 mai 2005, iar pe 10 iunie, acelaşi an, a fost pus în libertate. I s-a interzis, însă, să părăsească Sibiul. Pe 20 august 2007, a fost înlăturată şi această interdicţie, astfel că suspectul a fost liber să părăsească România.

Pe 28 octombrie 2008, Judecătoria Brăila l-a condamnat pe cetăţeanul german la trei ani de închisoare, însă a declarat apel împotriva sentinţei. Apelul s-a judecat la Tribunalul Brăila şi, pentru că suspectul nu a venit la audieri, s-a emis mandat de arestare pe numele lui, în lipsă. Ulterior, instanţa a menţinut decizia Judecătoriei.

Trif a făcut recurs împotriva deciziei instanţei, iar dosarul a fost pus pe rolul Curţii de Apel în octombrie 2011. Primul termen de judecată a fost fixat tocmai pe 16 ianuarie 2012

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite