Galaţi: Dorinel Munteanu: “Nu mai e respect pentru tricoul naţionalei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Dorinel Munteanu: “Nu mai e respect pentru tricoul naţionalei”
Galaţi: Dorinel Munteanu: “Nu mai e respect pentru tricoul naţionalei”

Românul cu cele mai multe selecţii în echipa naţională, Dorinel Munteanu, acuză jucătorii echipei naţionale că nu au respectul cuvenit pentru tricoul “tricolor”.

“Am ajuns în aşa hal încât să punem sub semnul întrebării atitudinea faţă de tricoul echipei naţionale. Trebuie schimbat mult în fotbalul românesc. Este nevoie de o cu totul altă atitudine a conducătorilor de la toate nivelurile, de muncă multă, investiţii adevărate la juniori şi linişte la echipe.

Altfel vom aştepta mult şi bine următoarea calificare la un turneu final. Nu trebuia să vină dezastrul din Serbia pentru a vorbi de toate acestea”
, a declarat Munteanu.

“Noaptea este pentru somn”


Cu 134 de meciuri pentru echipa naţională, Munteanu le cere actualilor jucători selecţionabili o viaţă extrasportivă exemplară pentru a se putea depăşi şocul eşecului cu Serbia.

“La echipa naţională se vine cu un respect total faţă de acest tricou, faţă de numele ţării şi, până la urmă, faţă de tine însuţi. Eu nu am simţit că aşa au stat lucrurile în meciul cu Serbia. Dacă nu va fi disciplină totală şi jucătorii nu vor avea o viaţă extrasportivă exemplară, nu vom putea obţine calificarea peste doi ani. Jucătorii trebuie să-şi dea seama că noaptea este doar pentru somn”, a adăugat Dorinel Munteanu.

“Mutu trebuie adus pe drumul normal”

Munteanu consideră că eventuala excludere a lui Adrian Mutu nu trebuie decisă acum şi că ar trebui să i se mai dea o şansă. “Un lucru este cert, a fost un meci pentru respectul publicului. Ar fi trebuit să aibă mai multă grijă. Dar o decizie în cazul lui Mutu nu trebuie luată la cald.

Este nevoie de el, valori la nivel înalt nu prea sunt. Trebuie purtate discuţii foarte serioase între el, conducătorii federaţiei şi Răzvan. Tot cu aceşti jucători se poate depăşi acest moment. Sunt convins că le este ruşine, singuri îşi dau seama unde au greşit şi vor face imposibilul pentru a se revanşa. Aş miza pe orgoliul lor”
, a mai spus Dorinel Munteanu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite