Doina Crivăţ-pianista care pictează pe nasturi şi pietre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina Crivăţ
Doina Crivăţ

Deşi a terminat Conservatorul, la secţia pian, artista, originară din Republica Moldova, este pasionată de handmade.

Pasiunea Doinei pentru tot ceea ce înseamnă lucru manual a început în urmă cu doi ani.

"Dintr-o joacă, am descoperit în sertarul surorii mele două pacheţele de clei polimer, iar asta a fost îndeajuns ca eu să-mi pun întrebarea dacă pot crea ceva cu el. Apoi, am încercat să realizez ce mi-ar plăcea mie să port şi nu se găseşte în comerţ. Uşor-uşor, acest lucru a evoluat şi a crescut transformându-se într-un microb", îşi aminteşte tânăra artistă.

Cea mai nouă pasiune a Doinei Crivăţ se rezumă practic la pictură cu acul, pe biluţe, nasturi, pietre sau panglici.

Arta, ca o joacă

"Eu mă joc în fiecare zi cu ceva ce mă împlineşte, iar rezultatul îmi face ziua mai frumoasă. Lucrările mele au evoluat de la nişte nasturi primitivi la piese, zic eu, elaborate, care necesită cel puţin trei ore de migală. La final, trebuie să îmi placă mie în primul rând, dar şi aprecierile din jur sunt pe măsură. De fapt, aprecierile sunt chiar un motor, o motivaţie pentru a continua să creez", mai spune artista handmade.

Surpriza mare, atât pentru ea, cât şi pentru cei din jur, a fost aceea că Doina avea o pasiune pentru pian atunci când a descopoerit că poate să şi picteze, fără să fi făcut o şcoală de profil.

Creaţii, de la stare, la stare

"Mai mult, am descoperit că ştiu să lucrez cu textile şi pietre, nu doar cu culoarea notelor muzicale", spune, râzând, Doina Crivăţ.

Creaţiile tinerei basarabence diferă de la stare, la stare. Printre "operele de artă" se numără cercei, broşe, curele, clame, coroniţe, brăţări sau coliere, toate purtând amprenta momentelor emoţionale în care au fost create.

Lucrările Doinei au ajuns deja în câteva magazine din Galaţi, în regim de colaborare. Pe lângă această modalitate de promovare, Doina a participat şi la câteva târguri de handmade unde i-au fost apreciate destul de mult lucrările.

Cu toate acestea, cel mai bine lucrează cu clientele ei fidele.

Pe viitor, Doina vrea să-şi extindă activitatea, să participe la cât mai multe concursuri şi, de ce nu, să ajungă şi pe pieţe externe.

De asemenea, artista îşi doreşte să creeze din ce în ce mai mult şi din ce în ce mai frumos.

Şi nu în ultimul rând, un alt ideal de viitor - de altfel, visul oricărui artist - ar fi să îşi poată transforma pasiunea într-o sursă sigură de venit.

"Personal cred că există oameni suficient de curajoşi încât să îşi conceapă o ţinută în funcţie de accesoriul purtat", a mai spus tânăra artistă.

Ce-i place?

În primul rând mă bucur că am ocazia ca în fiecare zi să materializez ceea ce simt, de la un accesoriu, la altul, de la o colecţie, la alta. Îmi place că prin intermediul acestei activităţi îmi curăţ mintea, mă relaxez. Îmi place că întâlnesc reacţii pe măsura implicării emoţionale, dar şi fizice.

Ce nu-i place?

O să râdeţi dar nu există lucruri care să-mi displacă! Este o lume frumoasă în care mă refugiez, având posibilitatea să mă exprim după bunul plac. Sunt extreme de fericită atunci când cei din jurul meu sunt fericiţi.

Întrebări şi răspunsuri:

Are oraşul Galaţi un spaţiu profesionist de expoziţie?

Din păcate, oraşul Galaţi nu se poate mândri cu un spaţiu expoziţional, aş putea spune chiar că din punct de vedere al artei şi tot ce implică ea, oraşul Galaţi mai are mult de evoluat. Chiar şi publicul este destul de puţin educat în acest sens.

Cine se mai uită în ziua de azi la handmade?

Handmade este apreciat în primul rând de oamenii tineri, care au trecut peste clişeele valorilor date de aur sau argint. Oameni care preferă ţinute vesele şi colorate, care pot personaliza şi înveseli o ţinută simplă.

PROFIL


Născută: 24 septembrie 1982, în Republica Moldova
Studii: Conservatorul din Bucureşti, Secţia pian
Familie: necăsătorită

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite