Doi solişti de muzică populară gălăţeni s-au calificat la Festivalul Concurs de Folclor „Vocea populară"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre Valentin Dodu din Corod şi Simona Solomon din Galaţi. Evenimentul este organizat de TVR Iaşi şi TVR 3.

Festivalul Concurs de Folclor „Vocea populară" îşi propune să facă cunoscute valorile autentice ale culturii tradiţionale din toate judeţele ţării, prin promovarea tinerilor interpreţi de folclor cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani .

Alături de Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului", care a susţinut un recital, în concurs, acompaniaţi de orchestra Centrului Cultural, au intrat patru tineri solişti din judeţul Galaţi: Valentin Dodu - Corod, Simona Solomon - Galaţi, Viorica Petrea - Pechea, Viorica Gologan - Berheci.

După evaluarea făcută de juriu (alcătuit din reprezentanţii Conservatorului din Iaşi)  pentru finala Festivalului Concurs de Folclor „Vocea populară", care va reuni interpreţi din toate zonele ţării, s-au calificat, ca reprezentanţi ai Galaţiului, Valentin Dodu şi Simona Solomon.

Primul a interpretat o doină, obiceiul de Florii, o melodie din repertoriul propriu, precum şi un cântec din repertoriul lui Aurică Totolici. Simona Solomon a cântat o doină, obiceiul „Paparuda", o melodie din repertoriul propriu şi una din repertoriul Mioarei Velicu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite