Doi gălăţeni, soţ şi soţie, sunt judecaţi pentru stopaj la sursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie de gălăţeni s-a ales cu dosar penal după ce timp de cinci ani, în calitate de administratori ai unei firme, nu au plătit contribuţiile şi impozitele reţinute de la salariaţi, prejudiciul fiind de aproape 30.000 de lei.

Cosmin Cristian Stoicovici (31 de ani) şi Alina Veronica Stoicovici (33 de ani) administrează împreună firma SC Compenter AVD SRL Galaţi, care se ocupă de comerţul cu amănuntul a calculatoarelor, unităţilor periferice şi software în magazinele specializate.
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi a sesizat recent Parchetul după ce a descoperit că în perioada 25.01.2004-25.06.2009, statul a fost prejudiciat de soţii Stoicovici cu 29.855 de lei prin neplata impozitului pe venitul din salarii, dar şi a contribuţiilor de sănătate, la fondul de şomaj şi asigurările sociale.

Audiaţi de procurori, Cosmin Cristian Stoicovici şi Alina Veronica Stoicovici au recunoscut că nu au virat banii la bugetul de stat, chiar dacă ştiau că încalcă legea, preferând să achite datoriile către furnizori şi să plătească alte debite.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi i-a trimis în judecată pe cei doi soţi la sfârşitul acestei săptămâni pentru stopaj la sursă, iar Finanţele au cerut şi majorări de întârziere de 15.379 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite