Doi francezi dau o lecţie de omenie gălăţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colette şi Perrony, doi francezi care fac turul Europei pe biciclete au venit la Galaţi pentru a promova donarea de sânge. După ce au trecut prin 10 ţări, cei doi au poposit şi la Centrul de Transfuzii din Galaţi pentru a explica oamenilor că o picătură de sânge poate salva viaţa unui bolnav.

„Indiferent de naţionalitate, nu trebuie să uităm că suntem cu toţii oameni. Sângele este cel mai vital pentru viaţă. Din păcate, cantitate de sânge recoltată în România este doar jumătate din necesar din câte am auzit noi”, ne-a spus Gabriel Perrony.

Francezii au fos întâmpinaţi de viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, care le-a oferit cartea oraşului. „Este o onoare pentru mine să-i cunosc. Am înţeles că traseul lor a durat 100 de zile, timp în care s-au oprit în 10 ţări pentru a explica oamenilor necesitatea donării de sânge”, a spus Ciumacenco.

Vizita celor doi francezi coincide cu Ziua Mondială a Donatorului de Sînge, sărbătorită în fiecare an pe 14 iunie.

În ciuda faptului că numărul donatorilor care trec pragul Centrului de Transfuzii de la Galaţi este mare, instituţia are mereu nevoie de sânge.

„Zilnic între 50-70 de persoane donează sânge. Niciodată nu putem spune că avem doze suficiente. Banca trebuie reîmprospătată, aşa că este mereu este nevoie de donatori”, ne-a declarat Camelia Stoichicescu, directorul Centrului de Transfuzii.

Pe lângă faptul că sângele donat poate salva o viaţă, aceia care vor răspunde apelului conducerii nu trebuie să uite că vor beneficia şi de alte facilităţi: analize gratuit,  tichete de masă după ce donează şi vor avea dreptul şi la o zi liberă.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite