Galaţi/ Doi bulgari au încercat să treacă graniţa cu documente false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistii de frontieră gălăţeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea, judeţul Galaţi, au depistat la controlul de frontieră doi cetăţeni bulgari care au prezentat două permise de conducere eliberate de autorităţile din Bulgaria ce erau false

La Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-a prezentat pentru a intra în România un cetăţean bulgar, U. Dimitar Ivanov în vârstă de 42 ani, care conducea un autoturism marca „Mitsubishi Lancer" înmatriculat în Ucraina.

La controlul efectuat, bărbatul a prezentat un permis de conducere valabil pentru categoriile „B" şi „C" eliberat de autorităţile din Bulgaria, asupra căruia poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni privind autenticitatea sa. S-au efectuat verificări suplimentare prin Centrul de Contact Giurgiu, de unde a rezultat că şoferul autoturismului nu deţine permis de conducere valabil.

Lucrătorii Poliţiei de Frontieră au întocmit cetăţeanului în cauză dosar penal, acesta fiind cercetat sub aspectul savârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în inscrisuri oficiale şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu poseda permis de conducere.


Tot în această săptămână, in jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un barbat cu dubla cetăţenie, bulgara şi moldovenească, M. Mihail Petrovich în vârstă de 45 ani, care conducea o autoutilitara marca „Renault" care avea ataşată o remorcă.

La controlul efectuat, poliţiştii de frontieră au constatat că permisul de conducere prezentat la control, valabil pentru categoriile „A",„B",„C", „D" şi „E"eliberat de autorităţile din Republica Moldova, nu îndeplineşte condiţiile de forma şi fond ale unui document autentic. S-au efectuat verificări suplimentare prin Centrul Trilateral de Contact Galaţi, de unde a rezultat că persoana în cauză deţine permis de conducere valabil doar pentru categoria „B".

Lucrătorii Poliţiei de Frontieră au întocmit cetăţeanului în cauză dosar penal, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, complicitate la fals material în inscrisuri oficiale şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana al cărei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite