Doi muncitori de la Navrom Reparaţii SA Galaţi au murit în urma unui accident de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi muncitori care efectuau lucrări de reparaţii la o barjă aflată în Portul Galaţi şi-au pierdut viaţa, joi după-amiază, într-un accident de muncă, după ce au leşinat în interiorul barjei, din cauza emanaţiilor de gaze. Eugen Chiriță (ISU Galați) a confirmat că victimele  reparau o barjă în timpul accidentului.

Muncitorii primiseră doar sarcina de a demonta capacul unei guri de vizitare, nu şi de a intra în interiorul peretelui dublu. Cel puţin aşa susţine Nicolae Chivu, inginerul şef al Navrom Reparaţii SA.

„Barja este prevăzută cu un coferdam (gură de vizitare n.red.) adănc de 3,5 metri, poziţionat între cei doi pereţi din tablă între care există o distanţă de 80 de centimetri. O formaţie de şase oameni lucra în schimbul doi. În jurul orei 16.30, patru dintre ei au plecat în pauză de masă. Cei doi n-au mers şi ei la masă şi, ulterior, au fost descoperiţi morţi în interiorul peretelui dublu. Nu ştim de ce au intrat acolo, nu li s-a cerut asta. Acolo nu există gaze, iar prin capacul deschis intra aer. Este greu de spus ce s-a întâmplat", ne-a declarat Nicolae Chivu.

La numărul de urgenţă 112 s-a solicitat intervenţia SMURD şi a salvatorilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.
„Garda de Intervenţie a Detaşamentului Galaţi (de la ISU n.red) a fost solicitată pentru evacuarea şi eventual salvarea a două persoane. Când am ajuns, ne-am echipat ca pentru pătrunderea într-un mediu nociv şi am constatat că cele două persoane erau decedate. Pentru evacuarea din spaţiul foarte îngust s-a decupat o porţiune din peretele barjei", a declarat plt. adj şef. Sorin Darie, comandantul Gărzii de Intervenţie.

Din nefericire echipajul SMURD nu mai putea face nimic.

„Am găsit doi bărbaţi decedaţi pe care n-am mai avut cum să-i ajutăm. Se pare că au căzut printr-o gură de aerisire şi au murit probabil prin asfixie mecanică, din cauza insuficienţei oxigenului în acel compartiment", a afirmat dr Amalia Morcov de la SMURD Galaţi.

Inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) şi poliţişti de la Criminalistică au demarat o anchetă.

„ Obligația celor doi muncitori era să desfacă piuliţele de fixare a capacului gurii de vizitare şi să verifice, doar privind de sus, dacă în spaţiul dintre cei doi pereţi există apă. În acest moment, nu putem spune de ce au intrat. ", a declarat Ion Petrea, șeful ITM Galați.

Victimele accidentului de muncă aveau 35, respectiv 47 de ani. Unul dintre ei era lăcătuș mecanic, celălalt electrician. Bărbatul în vârstă de 47 de ani era căsătorit.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite