Caz şocant: doi adolescenţi au fost vânduţi ca sclavi în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Reuters
Foto Reuters

Două ziare importante din Italia, „La Republica" şi „Il Giorno" informează că doi adolescenţi, răpiţi săptămâna trecută dintr-un orfelinat, au fost recuperaţi de carabinieri.

UPDATE: Autorităţile române au descoperit că minorii au fost răpiţi dintr-un orfelinat din Vâlcea.

În cursul zilei de miercuri, IGPR a confirmat faptul că minorii eliberaţi de Poliţia italiană provin dintr-un centru de plasament din Vâlcea.Ei au declarat iniţial că sunt din Galaţi deoarece aşa fuseseră învăţaţi de către traficanţi să declare.

Puteţi citi amănunte pe ediţia "Adevărul de Seară" Rm Vâlcea AICI

Conform celor două publicaţii, cei doi minori, Alexandru, în vârstă de 15 ani şi Sebastian, de 16 ani, ar fi devenit victimele unei reţele internaţionale de trafic de persoane.

Odată ajunşi în Italia, cei doi adolescenţi ar fi fost vânduţi ca sclavi de alţi români.

De altfel, forţele de ordine italiene au arestat, la începutul acestei săptămâni, trei indivizi, suspectaţi că ar face parte din această reţea.

Este vorba de Valerian Mihaelcea şi Danuţ Vasile Ligescu, despre care presa din Italia susţine că i-ar fi însoţit pe cei doi minori până în Peninsulă şi despre Marius Adrian Bărdaşu, în vârstă de 40 de ani, cel care se pare că i-ar fi cumpărat în Italia pe cei doi gălăţeni pentru a-i obliga să cerşească pe străzi.

Bărdaşu trăieşte de mai mulţi ani în Italia şi este acuzat că ar conduce reţeaua care se ocupă de plasarea cerşetorilor şi a hoţilor români din regiunea Milano. În momentul în care carabinierii au descins la locuinţa sa din oraşul Cinsello au găsit şi şase saci cu obiecte sustrase din hypermarketuri.

Conform surselor din cadrul Poliţiei Italiene, reţeaua ar fi plătit pentru fiecare minor răpit şi ajuns pe străzile din Peninsulă câte 3.000 de euro. Cei trei români sunt reţinuţi la Monza.

Autorităţile române se dezmint

Atât Poliţia, cât şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială pentru Protecţia Copilului susţin că cei doi copii nu ar fi din Galaţi.

„Într-adevăr avem copii care pleacă din sistem, dar dispariţiile sunt raportate la Poliţie. Nu există în sistem cei doi copii cu aceste date", spune Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al DGASPC.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite