Doctorul vinovat de moartea fostului primar din Nicoreşti a fost repus în drepturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Ciornei
Adrian Ciornei

Instanţele de judecată au decis să-l repună în drepturi pe medicul Adrian Ciornei, care în urmă cu cinci ani şi-a pierdut dreptul de liberă practică. Iniţial acesta a fost găsit vinovat de moartea lui Dănuţ Boghiu, primarul localităţii Nicoreşti, din judeţul Galaţi.

Primarul gălăţen a fost tratat de medicului ieşean în decembrie 2005, după ce suferise un traumatism cranio-cerebral şi a rămas fără vedere în urma unui accident rutier. Dănuţ Boghiu a stat atunci în Spitalul de Neurochirurgie patru zile, timp în care i s-au administrat antibiotice pentru tratarea unei infecţii la urechea stângă. A fost externat pe 9 decembrie, când doctorul Ciornei i-a prescris o serie de medicamente.


Pentru că se simţea rău, Dănuţ Boghiu a revenit la medicul Ciornei, pe 5 februarie 2006. Doctorul l-a ţinut pe un pat din Unitatea de Primire a Urgenţelor timp de patru zile, perioadă în care starea pacientului s-a înrăutăţit continuu.

În noaptea de 9 spre 10 februarie Adrian Ciornei a cerut o ambulanţă, iar primarul de Nicoreşti a fost dus la Spitalul „C.I. Parhon".

Aici i s-a descoperit într-o oră o infecţie intracraniană şi i-au montat imediat două tuburi de dren, însă prea târziu pentru că pacientul să mai poată fi salvat, Dănuţ Boghiu decedând în urma unui şoc toxicoseptic, fapt consemnat pe biletul necropsiei. După ce a analizat cazul, Colegiul Medicilor i-a ridicat lui Ciornei dreptul de liberă practică, decizie în urma căreia, în mod firesc, şi-a pierdut şi locul de muncă.

După aproape cinci ani de proces, acum instanţa i-a dat câştig de cauză dr. Adrian Ciornei, obligând Colegiul Medicilor din România să-i emită din nou drept de liberă practică şi Spitalul de Neurochirurgie să-l reangajeze pe funcţia deţinută înainte de a fi concediat.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite