Dispută privind colectarea gunoiului din sate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gunoiul  - problema mare
Gunoiul - problema mare

Primarii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Galaţi s-au întrunit din nou astăzi pentru a dezbate problema managementului deşeurilor, dat fiind că depozitele neconforme trebuiau închise acum şapte luni şi există pericolul declanşării procedurilor de infringement.

La întâlnire au participat alături de prefectul judeţului Galaţi, Ionuţ Cosmin Păun, preşedintele Consiliului Judeţului, precum şi reprezentanţii Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu şi cei ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

„Încercăm pe cât posibil să punem ordine în managementul defectuos al deşeurilor de pe teritoriul judeţului Galaţi, lucru care se poate face doar prin colaborare," a subliniat prefectul judeţului Galaţi, Ionuţ Cosmin Păun.

S-a adus din nou în discuţie realizarea asociaţiei de dezvoltare intercomunitară şi faptul că la aceasta nu au aderat municipiul Tecuci şi comuna Matca, lucru motivat de primarul Eduard Finkelstain, printre altele, de faptul că salubrizarea localităţilor cade în sarcina autorităţii locale, dar pentru transportul şi depozitarea acestora se poate lucra în formă asociativă.

Prefectul judeţului Galaţi a comunicat primarilor că în câteva zile va fi formulată (împreună cu Consiliul Judeţului), şi le va fi transmisă spre analiză, o propunere de formă de asociere, care să ţină cont atât de posibilităţile financiare locale existente, dar şi de masterplanul de gestionare a deşeurilor.

De asemenea, se vor organiza întâlniri regionale, cu primarii a 10-15 localităţi, întâlniri care să ofere posibilităţi concrete de discuţii şi de rezolvare a problemelor specifice regiunii.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite