Directorul DSVSA Galaţi a fost reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită şi şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Gheorghiţă este acuzat că îi asigura protecţia unui om de afaceri pentru ca fabrica de preparate din carne a acestuia să nu fie amendată pentru produsele expirate sau alterate pe care le reintroducea în procesul de fabricaţie.

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi, Viorel Gheorghiţă, a fost audiat ieri la sediul Departamentul National Anticorupţie, Serviciul Teritorial Galaţi, timp de peste 10 ore. Alături de acesta a fost interogat şi Dumitru Neculai, patronul reţelei de magazine alimentare "Albo" şi al fabricii de preparate din carne "Top Meat Food".

Procurorii anticorupţie îl acuză pe directorul DSVSA Galati că îl proteja pe omul de afaceri Dumitru Neculai ori de câte ori fabrica de preparate din carne a acestuia din urmă intra în colimatorul inspectorilor veterinari.

Patronul magazinelor alimentare "Albo" scăpa astfel de amenzi şi închiderea fabricii pentru că reintroducea în procesul de fabricaţie produse din carne alterate sau expirate. Conform DNA Galati, dr. Viorel Gheorghiţă primea în schimb produse alimentare de la Dumitru Neculai.

Procurorii anticorupţie au emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele directorului DSVSA Galati pentru luare de mită, şantaj şi abuz în serviciu.

Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul lui Dumitru Neculai, care este acuzat de dare de mită, complicitate la abuz în serviciu şi falsificare de alimente.

Ambii învinuiţi şi-au petrecut noaptea în arestul Poliţiei, urmând să fie prezentaţi în această dimineaţă la Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Procurorii, ofiţerii anticorupţie şi jandarmii au descins ieri la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi, la locuinţa lui Viorel Gheorghiţă, dar şi la magazinele alimentare şi fabrica de preparate din carne a lui Dumitru Neculai, de unde au ridicat o serie de documente.

Din surse judiciare am aflat că şi alte persoane sunt suspecte de implicare în faptele amintite anterior, însă deocamdată procurorii anticorupţie efectuează cercetări faţă de aceştia.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite