Directorii societăţilor edilitare revin la salarii nesimţite.Un director ar putea primi un salariu lunar de 10.000 de lei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorii Administraţiei Pieţelor Agroalimentare, Administraţiei Zonei Libere Galaţi, Apaterm, Apă-Canal, Gospodărire Urbană şi Transurb ar putea primi din nou salarii nesimţite. Motivul: Guvernul nu a mai prelungit, în 2011, plafonarea acestor salarii, aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani.

CITEŞTE ŞI: Scandal pe salariile directorilor de la societăţile subordonate Consiliului Local

Surse din cadrul Consiliului Local ne-a dezvăluit că societăţile edilitare solicită o majorare a fondului de salarii cu 10-15% faţă de anul 2010. Totodată, salariile directorilor ar reveni la cele practicate în 2008, respectiv de 10.000 lei până la 12.000 de lei pe lună.

Iată ce salarii încasează lunar directorii societăţilor edilitare

George Cubasa, directorul SC Apaterm, a primit un salariu net lunar în 2010 de 5.500 de lei. Dacă se va renunţa la plafonarea salariilor, acesta va primi salariul pe care l-a primit până în mai 2009. Adică în jur de 10.000 de lei luna.



Directorul de produţie al SC Apaterm are un salariu lunar de 6.553 de lei, directorul tehnic are un salariu lunar de 6.522 lei, directorul comercial are un salariu lunar de 6.239 lei, directorul economic are un salariu lunar de 6522 de lei, şefii de departament au un salariu lunar de 4.359 lei, iar şefii de serviciu  au un salariu de 3.054 lei pe lună.

Directorul Administraţiei Zonei Libere Galaţi, ing. Angela Ivan, are un salariu net lunar de 4.089 de lei. Îl încasează din ianuarie 2009, când Consiliul Local a plafonat salariile directorilor de societăţi edilitare. Înainte de plafonare, salariul ei ajungea la circa 11.000 de lei pe lună.

image

Directorul adjunct al Zonei Libere încasează lunar un salariu lunar de 4904 lei, iar directorul economic are un salariu de 5.119 lei.

Eugen Zaharia de la Administraţia Pieţelor Agroalimentare are o leafă lunară de 5.357 de lei pe lună. Inainte de plafonare a avut un venit mai mare, care oscila între 10.000 şi 12.000 lei pe lună. Directorul economic are un salariu lunar de 5.983 de lei, directorul comercial are un salariu de 5.983 lei, iar şeful servicii investiţii are un salariu lunar de 3.978 de lei.

Directorul general al SC Apă Canal, Gelu Stan, primeşte după plafonare un salariu lunar de 3.911 lei. În schimb, Niţă Podaru, directorul tehnic de producţie primeşte un salariu lunar mult mai mare, de 6.143 de lei. Directorul economic al SC Apă Canal are un salariu de 6.165 lei, iar şeful de implementare proiecte ISPA are un salariu lunar de 3.785 lei.

“Noi am solicitat ca salariile celor aflaţi în subordinea directorului să se alinieze sub cel al directorului. După cum bine vedeţi, nu s-a întâmplat acest lucru. Aceeaşi situaţie este întâlnită şi la Transurb, Gospodărire Urbană şi Zona Liberă”,
a spus consilierul Viorel Trif.



Directorul SC Transurb, Genica Totolici, are un salariu brut de 5.400 de lei. Înainte de plafonarea salariilor, leafa ei lunară era la circa 8.000 de lei.

image

Eduar Grosu, directorul SC Gospodărire Urbană, a primit în decembrie 2010 un salariu net de 4.669 lei.

Bugetele societăţilor  blocate

Consilierii locali PNL, PDL şi PC au părăsit joi şedinţa extraordinară de Consiliu Local în semn de protest pentru că nu li s-a prezentat în timp util situaţia salariilor directorilor de instituţii aflate în subordinea Primăriei.

Pe ordinea de zi a şedinţei de CL erau proiectele de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2011 pentru societăţile aflate în subordinea Primăriei, respectiv Administraţia Pieţelor, Apă-Canal, Apaterm, Gospodărire Urbană, Transurb şi Administrarea Zonei Libere.

"Majoritatea societăţilor solicită o creştere a fondului de salarii cu 10%, iar salariul directorului general va fi la fel ca în 2008. Problema este că nu poate vorbi de o performanţă a acestor societăţi”, spune consilierul local Viorel Trif. 

„Directorilor le expiră contactul de mandat din 2010 şi revin la contractul de muncă iniţial, la retribuţiile din 2008. Când eu şi cu viceprimarul Ciumacenco am vrut să plafonăm salariile sub cel al directorilor generali, nu a fost nimeni de acord. Ce autoritate puteau avea directorii cu salarii mai mici decât cei din subordine, aşa cum a fost timp de 2 ani”, a spus Aurelian Constantin. 

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a propus ca salariile directorilor acestor societăţi să fie stabilite prin votul consilierilor locali la şedinţa din 27 ianuarie. "Cred că ar fi bine să stabilim noi salariile directorilor generali, procentul din salariile directorilor generali pentru cei adjuncţi, să stabilim şi idemnizaţiile pentru cei din CA-uri şi atunci află transparent şi presa salariile pe care le stabilim. Atunci nu mai este niciun dubiu”,  a spus Ciumacenco.

"Nu e pasiunea mea leafa directorului general"

Primarul Dumitru Nicolae, Foto: Corina Misăilă

„Responsabili că nu se aprobă bugetul sunt cei care nu vor să ţină şedinţa. Nu e pasiunea mea leafa directorului general. Vreţi să le reduceţi salariile, reduceţi-le, dar ordonat, nu pe la colţuri. Până acum o săptămână, nici noi nu ştiam că Guvernul a dat voie să se revină la lefurile pe care le avuseseră înainte de reduceri”, a declarat primarul Dumitru Nicolae.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite