Scandal în învăţământul de la Galaţi. Directorii şcolilor din Lieşti, ameninţaţi cu demiterea pentru că nu aplică legea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece zile, atât mai au cei trei directori de la şcolile din Lieşti pentru a întocmi statele de funcţii de execuţie şi pe cele cu funcţiile de conducere în conformitate cu prevederile Legii 330/2009, dar şi a Ordonanţei 1/2010.

Ultimatumul a fost dat personal de inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă, care s-a deplasat ieri la prânz, la Lieşti, pentru a verifica dacă s-a pus sau nu în aplicare dispoziţia lui.

"Directorii de acolo trebuie să respecte legea, iar dacă nu, vom găsi pe altcineva care s-o facă" spune inspectorul general.

Altfel spus, la întocmirea acestor state de funcţii ar trebuie să nu se ia în calcul Legea 221/2008, care prevedea majorarea salariilor cu 50%, aşa cum s-a procedat până acum, ci doar celelalate două acte normative.

Dascălii de la Lieşti, singurii din tot judeţul Galaţi care încă mai primeau salarii majorate conform Legii 221/2008 sunt extrem de supăraţi.

"Nu ştim ce decizie vor lua directorii, dar noi suntem hotărâţi să contestăm noile încadrări pentru anul 2011 dacă nu sunt în conformitate cu Legea 221. Membrii noştri de sindicat de la Lieşti au hotărâri de instanţă definitive şi irevocabile care ne dau dreptate şi nu putem să acceptăm nerespectarea legii", spune liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, Constantin Ciosu.

Dispoziţia celor din sindicat pare simplă: cei 60 de oameni să primească noile încadrări cu salarii diminuate, dar să nu le semneze.

În aceste condiţii, pe baza lor, juriştii sindicatului vor formula în instanţă o acţiune prin care le va contesta.

Surprinzător este şi faptul că primarul din Lieşti continuă să afirme că are bani şi că le poate plăti profesorilor salariile la nivelul prevăzut de Legea 221/2008.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite