Direcţionează 2% pentru Alexandra, micuţa pianistă din Galaţi rămasă fără o mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra va da un recital la pian pentru a le arăta oamenilor că merită ajutorul lor
Alexandra va da un recital la pian pentru a le arăta oamenilor că merită ajutorul lor

Micuţa Pianistă, Alexandra Sima are în continuare nevoie de ajutorul dumneavoastră. Rămasă fără o mână în urma unui cumplit accident de circulaţie, copila trebuie să urmeze un complicat tratament

Prin intermediul variantei on-line a "Adevărului de Seară" Galaţi publicăm scrisoarea Monalisei Sima, mama Alexandrei

CITIŢI AICI POVESTEA INTEGRALĂ A ALEXANDREI

Dragii nostri prieteni,

Dorim sa va multumim, inca o data, pentru sprijinul moral si financiar pe care ni l-ati oferit in 2010, pentru ca ati fost alaturi de Alexandra si de noi dupa accident.

Despre accidentul nefast de anul trecut - aprilie 2010- in care Alexandra, fetita noastra, si-a pierdut bratul stang, nu am vrea sa ne mai amintim, insa, din pacate acest lucru nu este posibil. Alexandra, la frageda vârstă de 5 ani si în ciuda destinului său, este o fetiţă fermecătoare, foarte matură, curajoasă şi plină de forţă. Acest lucru a ajutat-o să treacă repede peste dificultătile pe care şi un adult le-ar întâmpina dacă ar fi nevoit să trăiască numai cu o mână. Este o fire foarte vioaie, activă, spontană, din acest motiv urmează cursuri de pian, de pictură şi de dans modern.

Alexandra are nevoie acum de o PROTEZĂ DE BRAŢ. Proteza de braţ nu reprezintă doar o inlocuire estetică a membrului amputat, ci este o necesitate pentru creşterea corectă a coloanei vertebrale. In acelasi timp o va ajuta pe fetiţă sa fie independentă, să nu mai depindă de nimeni cand se imbracă, cand se incalţă, cand colorează o carte, etc.

Pentru vârsta Alexandrei, specialistii in protezări au recomandat o proteza de brat mioeletrica. Costul unei astfel de proteze variază intre 20000- 27000 euro. Si, pentru că fetiţa este in plin proces de crestere, proteza trebuie înlocuită o dată la fiecare 2 ani, pentru a corela noile dimensiuni ale braţului drept, existent, cu cele ale protezei. Din păcate, protezele nu se pot reutiliza si nici refolosi, de aceea la fiecare achiziţionare a unei proteze trebuie plătit preţul integral.

După vârsta de 13- 15 ani, când procesul de creştere se apropie de sfârşit, Alexandra va putea primi şi utiliza o proteza de brat bionica. Costul acesteia este aproximativ 50000-60000 euro/ bucata, iar acea proteză se va schimba la un interval mai mare, de 5 ani.

Pentru că aceste sume sunt uriaşe, asa cum am facut si anul trecut, am initiat o campanie de strangere de fonduri pentru operatiile si protezele Alexandrei, prin directionarea celor 2% din impozit.

Dacă doriti să o ajutati pe Alexandra Sima să aibă o copilarie si o viata normală, prin achizitionarea unei proteze de brat functională, vă rugam să completati Formularul 230 sau Formularul 200 cu urmatoarele date:

Denumire entitate nonprofit: FUNDAŢIA "ARIPI PENTRU INGERI"

Cod de identificare fiscală (CIF): 28047992

Cont bancar (cod IBAN): RO80 BTRL 0180 1205 U294 85XX

Pentru simplificare, am atasat formularele pre-completate.

Mai multe despre Alexandra puteti citi si aici: http://totipentrualexandra.blogspot.com/.

Cu toata consideratia, recunostinta si gandurile noastre bune,

Parintii Alexandrei,

Bogdan Sima-tel: 0743. 011057 , email: bogdan.sima1@gmail.com

Monalisa Sima- tel: 0755.190470, email: monalisa_sima@yahoo.com

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite