Din inimă de copil, pentru semenii săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii cu inimă mare vor adopta” elevi săraci de la alte şcoli
Copiii cu inimă mare vor adopta” elevi săraci de la alte şcoli

Copiii cu inimă mare din Galaţi şi Barcea vor adopta" pentru o zi elevi săraci de la alte şcoli. Ei le vor oferi cadouri şi îi vor duce la plimbare prin oraş, evident sub supravegherea profesorilor

Inspectoratul Şcolar Galaţi şi Centrul Judeţean de Resurse (CJRAE) şi Asistenţă Educaţională lansează mâine campania umanitară „De la inimă...la inimă. Dăruieşte bucurie copiilor". În cadrul campaniei, vor fi ajutaţi 153 de copii, proveniţi din familii dezavantajate, din comunităţile asistate de CJRAE prin asistenţii sociali şi mediatorii şcolari.

Elevi din 27 de şcolii şi licee, din Galaţi şi Tecuci, şi-au deschis inima şi vor dărui, acum, în prag de sărbătoare, nu numai bunuri materiale, ci şi un gând şi o vorbă bună celor care acum se află în dificultate", spune Nicoleta Crânganu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Galaţi.

Acţiunile se vor derula marţi, miercuri şi joi şi vor avea ca protagonişti elevii Şcolilor 2,7,13 Galati şi pe cei de la Şcoala nr.1 Barcea - în calitate de gazde şi 153 de copii mai puţin norocoşi, care fac parte din familii cu mari probleme sociale, şcolarizaţi la multe alte şcoli din judeţ.

"Elevii şcolii noastre au hotărât ca fiecare clasă să «adopte» câte un coleg de-al lor, căruia să îi facă daruri de Paşte, pe care să îl invite la activităţi extraşcolare sau la ore mai deosebite. Le vom da chiar şi haine şi vom ieşi la cumpătăruri, împreună cu cadrele didactice", spune directoarea Şcolii 7 "Constantin Brâncoveanu", Monalissa Nica.

Un pic mai bine pentru copiii săraci!

Copiii prezentaţi în portofoliul de cazuri vor fi invitaţi în şcolile din Galaţi şi Barcea şi vor primi daruri de la elevii şcolilor gazdă.

"Micuţii elevi vor prezenta momente artistice, vor oferi felicitări realizate de ei şi mici daruri tradiţionale de Paşte. Darurile oferite de copiii gazdă vor consta de regulă în echipament sportiv, ghiozdan şi rechizite şcolare, dar şi alimente neperisabile şi dulciuri", spune şefa CJRAE, Diana Bulai.

Copiii vor fi însotiţi de cadre didactice, mediatori şcolari şi asistentul social de la CJRAE.

Copiii provin din comunităţi extrem de sărace, de aceea am şi ales soluţia să îi aducem la Galaţi sau la Tecuci", a mai spus Nicoleta Crânganu.

Comunităţile din care provin copiii sunt Galaţi, Tecuci, Tg. Bujor, Barcea, Buciumeni, Iveşti, Griviţa sau Călmăţui.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite