GALERIE FOTO/Florin Marinescu este vicecampionul mondial la caiac care l-a păzit pe Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Marinescu antrenează "mascaţii" de la Poliţia Comunitară
Florin Marinescu antrenează "mascaţii" de la Poliţia Comunitară

Actualul instructor al trupelor de mascaţi de la Poliţia Comunitară Galaţi are o poveste de viaţă ca ale personajelor din filmele de acţiune. Florin Marinescu a trecut prin situaţii excepţionale graţie unor profesii care nu sunt la îndemâna oricui.. A păzit demnitari, obiective strict secrete, a fost pe teatrele de operaţiuni speciale din străinătate şi, mai mult, se poate lăuda că a fost coleg de pagaie cu Patzaichin. Acum, la

CITIŢI ŞI:

VIDEO - Anatoli Danilov, luptătorul Local Kombat de la Frontieră

Marinescu a făcut parte din cea mai bună echipă a României de kaiac-canoe şi a participat la două ediţii ale Jocurilor olimpice de vară, de la Montreal şi de la Moscova, precum şi la mai multe campionate mondiale şi europene de kaiac-canoe, fiind medaliat cu argint la Belgrad, în 1982.

GALERIE FOTO  AICI


Imediat după ce s-a lăsat de sport, a fost cooptat în Unitatea de Pază şi Protecţie a Demnitarilor din cadrul MaPN şi a fost antrenat de specialişti din cadrul Mossad şi SAS (serviciile secrete israeliene si britanice).


„Am făcut înot, atletism, hochei timp de un şi ceva şi, în 1973, am început să practic caiac-canoe. Din 1976, am fost luat de clubul sportiv al armatei, Steaua, până în 1986. Din acel an, am intrat în armată, în trupele speciale anti-terorism, până în 2000, când am ieşit la pensie" ne-a declarat Florin Marinescu.


La Revoluţie, îl păzea pe Ceauşescu


Revoluţia l-a prins pe Marinescu, la Snagov, la Palatul lui Ceauşescu, acolo unde avea ca obiectiv păzirea clădirii. I-a văzut pe dictatori cum au venit cu elicopterul în acele momente tensionate ale Revoluţiei şi cum au plecat spre ultima destinaţie, Târgovişte. De altfel, după plecarea cuplului dictatorial, Marinescu a rămas la palat.


După căderea comunismului, Marinescu a fost transferat în altă structură (al cărei nume, după cum ne-a explicat, nu-l poate dezvălui) şi, după numai câteva luni, avea să aibă parte de lupte cu minerii, în încercarea de a apăra Palatul Victoria.

Florin Marinescu împreună cu Corbul, câinele lui Ceauşescu

Alături de Corbul, unul dintre câinii lui Ceauşescu

„În 91, la mineriadă, am fost în prima linie. Veneau la noi minerii şi ne spuneau că ne omoară, că ne vor toca. Noi trebuia să asigurăm paza obiectivelor", a declarat Marinescu. Au urmat ani în care s-a aflat în garda tuturor personalităţilor importante care au venit să viziteze România.


„L-am păzit şi pe Michael Jackson şi pe Papa Ioan Paul al doilea, dar şi pe regele Mihai", a mai spus el.

A rămas fără dinţi în gură


Ca fost membru al trupelor speciale, Marinescu a avut parte de numeroase confruntări violente. A fost chiar pe punctul de a-şi pierde viaţa. N-a putut preciza pe cine păzea la vremea respectivă

„În 1993, era să fiu omorât. Am fost lovit cu o rangă de plumb în cap. Era înfăşurată în ziar. Tot de atunci nu mai am dinţi în gură. A fost aproape fatală lovitura aia. Îmi curgea sângele ca la robinet. Medicii mi-au băgat zeci de ace de seringă în cap ca să scoată sângele imediat, să nu ajungă în interiorul creierului. La trei săptămâni, mi-au căzut dinţii. Mi-a afectat şi vederea, lovitura aceea", îşi aminteşte sensei Florin Marinescu.


Cerut cu împrumut


Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Comunitare, spune că este mândru de actualul său subaltern. „Lucrează la noi din 2006 şi, antrenaţi de el, agenţii noştri au participat la mai multe demonstraţii de arte marţiale. Este un meseriaş desăvârşit şi mai mulţi colegi din ţară de la alte poliţii comunitare ni l-au cerut cu împrumut"

Paţaichin despre Marinescu

Lui Ivan Patzaichin i-au fost necesare doar câteva zeci de secunde ca să şi-l amintească pe Florin Marinescu. "Caiacist. Parcă la Belgrad a luat medalie ! a exclamat marele campion.

"Da, mi-l amintesc bine, a fost căsătorit cu o caiacistă, Tecla, campioană olimpică. Un băiat extraordinar ! Despre toţi care mi-au fost colegi sau pe care apoi i-am antrenat, am auzit numai de bine. Izolarea pe malul lacului în cantonamente nu o puteau suporta decât caracterele foarte puternice, iar Florin era de atunci de un curaj nebun", a adăugat Patzaichin.

Alături de "Flotila de aur a României"

Alături de componenţii "flotilei de aur" a României

PENTRU MAI MULTE ŞTIRI DIN GALAŢI, DAŢI CLICK PE POZĂ

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite