Galaţi: Din cauza sărăciei, tot mai mulţi gălăţeni se îmbracă de la second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Din cauza sărăciei, tot mai mulţi gălăţeni se îmbracă de la second-hand
Galaţi: Din cauza sărăciei, tot mai mulţi gălăţeni se îmbracă de la second-hand

În ultima perioadă, vânzările comercianţilor de haine purtate au explodat pe piaţa gălăţeană. Sărăcia îi împiedică pe mulţi să îşi cumpere lucruri noi

Cele mai multe magazine second-hand sunt situate în Piaţa Centrală şi în toate cartierele muncitoreşti. Aceste afaceri au invadat oraşul nostru o dată cu instalarea crizei financiare.

Oferte variate
Magazinele second-hand au oferte pentru toate buzunarele. Cei care vizitează SH-urile pot găsi aproape orice de la bijuterii, lenjerie intimă, încălţăminte, îmbrăcăminte, blănuri, poşete, până la rochii de mireasă şi rochii de seară.

Preţul produselor variază de la un leu, până la cinci lei sau 10 lei, în funcţie de calitatea produsului dar şi de magazine. În plus, sunt şi SH-uri care oferă reduceri de până la 20-30%.

De pildă, la unul dintre magazinele SH din Piaţa Centrală, gălăţenii pot găsi chiar şi blănuri şi geci din piele, la preţuri mai mici ca cele practicate în magazinele de lux. Totul este, spun unii, să ştii când vine marfa “nouă”, căci atunci oferta este variată.

Cumpăr de mulţi ani haine de la acest magazin şi nu îmi este ruşine. Nu am un salariu prea mare şi nu îmi permit să mă îmbrac cu haine noi. Calitatea materialulului este foarte bună. Găsesc uneori şi produse din piele, la preţuri derizorii”, ne-a spus Liliana T., de 34 de ani, casnică.
Vânzătoarele nu mai prididesc să facă faţă numeroşilor clienţi, dar nu se plâng.

 “Vin şi cumpără de aici persoane de tot felul. Avem  clienţi fideli care se îmbracă doar de aici. Ofertele sunt variate, iar preţurile sunt accesibile oricărui buzunar. Primim câteodată marfă cu etichetă, nou-nouţă”, ne-a spus Viviana R., vânzătoare la un magazin second-hand  din Piaţa  Centrală.

Alternativă la second-hand
Pe lângă magazinele SH, s-au înmulţit şi cele care comercializează produse la preţ unic de 3,8 de lei sau 10 lei. “Unele produse sunt bune, dar au şi marfă de proastă calitate. Trebuie să fii atent la ce cumperi. Sunt haine pe care le porţi o dată şi după aceea nu le poţi purta, deoarece se lărgesc”, susţine Dumitra S., de profesie inginer.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite