Portret: Diana Jaleru este studentă şi angajată de excepţie în Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vrea să facă performanță în film, propunându-și ca sunetul și imaginea din creațiile sale să concureze perfecțiunea realității.

Pasiunea pentru film şi fotografie a determinat-o să studieze mult şi să-şi dorească şi mai mult. Astfel a ajuns studentă în Marea Britanie la Universitatea din Worcester, în cadrul secţiei Digital Film Production. Diana Jaleru a participat la Festivalul Internaţional de Film din Transilvania (TIFF) - Let's go Digital Workshop, unde, în anul 2006, a obţinut locul al III-lea. În 2007, în cadrul unei şcoli de vară, a studiat la PCFE Film School - Prague, Republica Cehă, iar din anul 2009 până în prezent studiază la Universitatea Worcester.

Deşi regia de film pare a fi mult mai seducătoare prin amploarea consecinţelor mediatice şi beneficiile succeselor, Diana vrea să se specializeze pe montaj şi sunet de film.

„Consider mult mai fascinantă munca de a pune cap la cap materialul brut, iar satisfacţia că ai dat naştere unei poveşti nu cred ca poate fi egalată de munca directă cu actorii pe platou".

Luciditate şi judecată critică

Diana înţelege foarte bine şi susţine cu tărie opinia potrivit căreia televiziunea zilelor noastre exploatează enorm frivolitatea şi gustul mondenităţii plasticate.

„Nu-mi place atitudinea leneşă a multor televiziuni care preferă să prostească audienţa cu programe uşoare, fără valoare culturală. Publicul trebuie sa aibă mai mult acces la cultură şi să îşi deschidă mintea. E o suprasaturare vizuală de fete îmbrăcate sumar şi de bârfe ieftine. La rândul lor, filmele din ziua de azi se bazează pe efecte speciale şi este clar că treptat ne pierdem puterea de concentrare şi suntem conduşi spre legumizare", consideră Diana Jaleru.


întrebări şi răspunsuri:

La ce lucrezi acum?

August pentru mine va fi o lună minunată, voi lucra pentru prima dată pe un lung metraj ca şi Asistent de Montaj pentru un film realizat în Glasgow. De asemenea, montez un videoclip muzical la ora actuală ce va face parte din promovarea Jocurilor Olimpice din 2012 în şcolile din West Midlands.
Care sunt modelele tale, regizorii tăi preferaţi?
Kusturica, David Lynch, Kubrik, Jean Pierre Jeunet, Ron Fricke, Cristopher Nolan. Cel mai frumos film de montaj de ficţiune pentru mine e Apocalypse Now, monteur-ul Walter Murch este un idol pentru mine şi a reuşit să creeze o adevarată moştenire pentru cinematografie.

ce-i place

Să descopăr, să citesc, să vorbesc, să aud şi să simt. Am părinţi minunaţi care m-au ajutat şi susţinut întotdeauna, un frate care tot timpul încearcă să mă ocrotească. Micile bucurii de zi cu zi sunt cele mai bune, e greu să treci prin viaţă dacă nu eşti mulţumit de ele.

ce nu-i place

Minciuna, hoţia, lipsa de încredere. Pentru ce să te complaci în nefericire şi să îţi complici existenţa în mod inutil, când ai tot dreptul să faci ce doreşti, iar puţină sinceritate aduce mai multă fericire şi celuilalt.

Profil

Născută. 15 februarie 1989, Galaţi.
Studii. University of Worcester, Worcester, West Midlands, UK.
Ocupaţie. Asistent-manager în cadrul University of Worcester (summer job).
Familie. Necăsătorită.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite