PORTRET Diana Zaharia -tânăra speranţă a muzicii uşoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar nouă ani a câştigat şapte premii la festivaluri de muzică şi a fost selectată la „Cerbul de Aur" pentru copii.

La nouă ani Diana Zaharia a câştigat mai multe premii decât reuşesc solişti consacraţi să obţină în întreaga lor carieră.

Povestea fetiţei cu voce de aur a început în martie 2010, când a participat la festivalul „Ghiocelul de Argint", unde a câştigat premiul special „CB Media" al compozitorului Claudiu Bulete.

O lună mai târziu mergea la festivalul „Muguri Vrânceni", unde şi-a adjudecat o menţiune. Nici participarea sa alături de grupul „Via Music" din Focşani la festivalul „Mamaia Copiiilor" în iulie 2010 nu a trecut neobservată, acesta trecându-şi în palmares locul I la interpretare.

A urmat o nouă prezenţă la un festival în septembrie 2010 şi un nou premiu. La festivalul cu participare internaţională „Constelaţia necunoscută", Diana a ocupat locul III.

Selectată la „Cerbul de Aur" pentru copii
Diana şi-a propus să câştige o poziţie pe podium la fiecare festival de muzică uşoară la care participă, iar până acum talentul a adus-o în postura de a-şi împlini visul. Fetiţa de nouă ani şi-a continuat periplul prin ţară, trecându-şi în palmares alte premii. În noiembrie 2010 cântă la „Fulg de Nea", unde obţine locul I la interpretare.

O lună mai târziu, „recidivează" la festivalul „Remember", juriul acordându-i o menţiune pentru prestaţia de pe scenă. Diana Zaharia şi-a obişnuit familia şi prietenii să nu treacă o lună fără să vină acasă cu un nou premiu. În ianuarie 2011 a încântat audienţa la concursul „Minimegastar", unde a fost răsplătită cu locul II. În prezent, se pregăteşte să participe la „Cerbul de Aur" pentru copii, unde a câştigat preselecţia.

Cântă răcită

Întâmplare sau nu, la fiecare festival sau concurs la care a participat, Diana era răcită, dar cu toate acestea a reuşit să obţină de fiecare dată rezultate meritorii. „Nu am dat importanţă. Am cântat ca şi cum nu aş fi avut nimic", ne-a declarat cu modestie Diana. Visul ei este să devină o cunoscută cântăreaţă de muzică uşoară, dar cântă la fel de bine şi melodii populare. Îi place cum cântă cunoscuta interpretă Andra şi este posibil ca în viitorul apropiat să facă parte dintr-o formaţie pentru copii, un proiect realizat de solista de muzică populară Dida Agache. Ca orice copil, îi place să se distreze. „Îmi place să merg la mare, dar şi la munte", îşi lasă imaginaţia să zboare Diana. Micuţa intenţionează să urmeze Şcoala de Artă şi apoi liceul de specialitate, dar până atunci se pregăteşte intens pentru a participa şi la festivalul „Mamaia Copiilor" din 2011.


Întrebări şi răspunsuri

La ce vârstă ai început să cânţi?
La şapte ani am cântat la Focşani. Am mers la doamna profesoară Aurelia Vaida la un fel de testare pentru a stabili dacă am voce. Imediat după aceea m-a inclus în grupul „Via Music" din Focşani, care cântă muzică uşoară.

Ce îţi place să faci în timpul liber?

Stau la calculator şi mă joc sau vorbesc cu prietenii pe Mesenger. Îmi place să ascult muzică uşoară, îmi place Shakira sau Lady Gaga. Îmi place să merg la mare, dar şi drumeţiile la munte. Îmi place să mă bălăcesc în apă.

Ce îi place
Îmi place tenisul de câmp. Îmi place sinceritatea la prietenii pe care îi am. Îmi place ciocolata. Îmi place să pozez, aşa cum fac fotomodelele. Ador să mă joc în zăpadă şi să mă bulgăresc cu prietenii.
Ce nu îi place
Nu îmi place matematica. Nu îmi place când sunt certată de părinţi. Îmi displace „haosul" din casă. Urăsc să fiu răcită. Mereu răcesc înainte de festivalurile la care particip, dar nu mă afectează la cântat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite