Destin/Pentru Laura diabetul este bariera dintre viaţă şi şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O copilă de doar 11 ani din comuna Vânători este pe cale să spună adio şcolii din cauza bolii şi a sărăciei. Laura Stanciu are 11 ani şi este în clasa a patra la Şcoala Gimnazială din Vânători.

La şase ani, fetiţei i-a fost diagnosticat diabetul insulino-dependent. A ajuns în clasa a patra, însă cu preţul multor experienţe triste.

Din cauza bolii, Laura a avut ceva probleme cu dezvoltarea armonioasă a intelectului. A rămas în urmă faţă de colegii ei din clasa. Scrie frumos, mai frumos decât mulţi dintre ceilalţi elevi, dar se descurcă din ce în mai greu la dictare, în ciuda faptului că este ajutată de unii copii mai inimoşi.

image

"Sunt şanse mici ca ea să meargă mai departe, la şcoală. Este foarte greu pentru ea să se descurce, materiile sunt din ce în ce mai complicate. Fata are voinţă, se vede din tot ceea ce face, dar n-are putinţă", spune învăţătoarea fetei, Lenuţa Feraru.

Nici familia sa nu are resurse materiale pentru a o putea ajuta să continue şcoala.

"Ni s-a recomandat s-o ducem la o şcoală specială din Galaţi, dar nu avem bani pentru aşa ceva. Fata ar trebui să stea undeva cu chirie şi ar trebui să rămân cu ea, pentru că singură, nu se descurcă", spune mama elevei, Constantina Stanciu.

Mai mult de o jumătate de an casa in care locuieşte familia fetiţei n-a fost branşată la reţeaua electrică astfel că în lipsa unui frigider fiolele cu insulină au fost păstrate în frigiderul vecinilor.

image

"Mergeam prin vecini şi îi rugam să ne ţină insulina la frigider. Era foarte greu", îşi aminteşte mama, care între timp a reuşit să rezolve problema.

Părinţii Laurei muncesc cu ziua prin gospodăriile consătenilor. În zilele bune primesc cam 20 de lei, pentru că nu se dă mai mult pentru câteva ore de curăţenie sau de prăşit.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite