Desenele pe asfalt au învins calculatorul cu ocazia Zilei Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de micuţi au participat la concursul organizat în parcul de pe strada Domnească

Gălăţenii au avut prilejul cu ocazia "Zilei Europei" să-şi scoată copiii din casă şi să-i ducă la un eveniment atractiv pentru cei mici. Jumătate din aleele Grădinii Publice au fost acoperite cu desene pe asfalt în urma concursului de duminică destinat aniversării Zilei Europei.

Conform datelor puse la dispoziţie de organizatori, Consiliul Judeţului Galaţi, 230 de copii - însoţiţi de părinţi, bunici sau educatoare - au participat la manifestare. În timp ce cei mari îşi admirau odraslele de pe margine, micuţii se întreceau în mânuirea cretei pe asfalt.


"Este un eveniment frumos şi mă bucur că a fost organizat pentru că astfel ne dă ocazia să mai scoatem copiii din casă. Le dăm ocazia să se simtă bine şi altfel decât în faţa calculatorului", ne-a declarat Mihai Costea, 64 de ani.


Cele mai reuşite desene pe asfalt au fost răsplătite cu premii de către organizatori. Evenimentul a avut startul în jurul orei 9.00 şi s-a încheiat după două ore.

Rezultatele concursurilor destinate copiilor

Concursul de machete de reviste şcolare „Euroşcoala gălăţeană"

A avut ca scop crearea unor reviste şcolare cu tematică europeană şi care se adresează tuturor tinerilor cititori din întreaga Uniune Europeană. La acest concurs au participat 12 echipe de câte patru elevi de la următoarele instituţii de învăţământ din judeţul Galaţi: Palatul Copiilor şi Elevilor, Şcoala nr. 28 „Mihai Eminescu", Grup Şcolar Industrial Metalurgic, Şcoala nr.13 „Ştefan cel Mare", Colegiul Economic Virgil Madgearu, Şcoala Sanitară Postliceală „Carol Davila", Grup Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate, Şcoala Simion Mehedinţi, Colegiul Naţional Costache Negri, Liceul Emil Racoviţă.

Premiul I: - Grup Şcolar Industrial Metalurgic

Alina Lungu
Valentina Chilă
Ionela Luparu
Anghelina Ionela

Premiul II: - Şcoala nr.13 „Ştefan cel Mare

Tudorache Oana
Stârpu Florentina
Balmuş Diana
Slati Mihaela

Premiul III: - Şcoala nr. 28 „Mihai Eminescu"

Francesco Mario
Halchin Adelina
Mihai Alupoae
Adina Mitu

Concursul de reportaj Euro Junior „Ce ştiu gălăţenii despre Uniunea Europeană"

Concursul de reportaje „Eurojunior" a avut ca temă „Ce ştiu gălăţenii despre Uniunea Europeană?" şi a constat în realizarea de materiale (filme scurte) care tratează această temă. La acest concurs au participat 8 echipe de câte trei elevi de la următoarele instituţii de învăţământ din judeţul Galaţi: Liceul cu Program Sportiv, Liceul Emil Racoviţă, Colegiul Naţional Mihail Kogălniceanu, Grupul Şcolar Tudor Vladimirescu, Colegiul Elena Doamna, Colegiul Naţional Vasile Alecsandri.

Premiul I: - Grupul Şcolar Tudor Vladimirescu

Cristina Colţea
Camelia Piciu
Mihaela Radu

Premiul II: - Colegiul Elena Doamna

Oliviu Bujor
Viorica Mistreanu
Mihaela Plăcintă

Premiul III: - Colegiul Naţional Mihail Kogălniceanu

Alexandru Mihai Smău
Cristina Ionescu
Elena Donea

Concursul de desene „9 Mai - Ziua Europei"

Concursul de desene „9 Mai - Ziua Europei" a avut ca scop realizarea de desene ce ilustrează simboluri ale Uniunii Europene, de către copiii de grădiniţă din judeţul Galaţi. La acest concurs au participat 232 de copii, de la 21 de grădiniţe, iar lucrările lor pot fi văzute în perioada 10-14 mai 2010, la sediul Consiliului Judeţului Galaţi.

Premiul I:
Florin Gogoaşă - Grădiniţa nr.. 45 „Parfumul Teilor"

Premiul II:
Corina Nicole Bocăneală - Grădiniţa nr. 1 „Luceafărul" Galaţi

Premiul III:
Rareş Gîrneaţă - Grădiniţa nr. 1 „Luceafărul"

Cele trei concursuri au fost organizate în contextul campaniei „Spring Day 2010", iar lansarea lor a avut loc în data de 25 martie 2010 odată cu deschiderea oficială a acestei campanii.


Tot în organizarea Centrului Europe Direct din cadrul Consiliului Judeţului Galaţi, pe data de 09 mai 2010, a avut loc parada statelor membre ale Uniunii Europene la care au luat parte copii de la 27 de grădiniţe.
Din program nu a lipsit nici concursul de ştafetă (elevi clasele I - IV) - „În pas cu Europa".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite