Deseară începe la Galaţi primul Congres Naţional pentru Studenţi şi Tineri Medici Rezidenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul de Ştiinţele Naturii din Galaţi va fi gazda Congresului
Muzeul de Ştiinţele Naturii din Galaţi va fi gazda Congresului

Pe parcursul celor trei zile, participanții vor avea ocazia să-și prezinte lucrările înscrise în cele patru secțiuni ale congresului, ştiinţe fundamentale, ştiinţe medicale, ştiinţe chirurgicale și poster

De astăzi şi până duminică, Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi organizează prima ediție a Congresului Național pentru Studenţi şi Tineri Medici Rezidenţi "GALMED 2010". La acest eveniment sunt aşteptaţi aproximativ 250 de studenţi, medici rezidenţi din toată ţara şi personalităţi din sistemul medical, universitar.

Proiectul își propune să încurajeze studenții să redacteze și să prezinte lucrări științifice, să facă publice rezultatele obținute în urma studiilor clinice și cercetărilor la care au contribuit, cât și să promoveze un ghid de bune practici în domeniul medical, subliniind cele mai importante idei enunțate în cadrul discuțiilor între reprezentați de seamă ai sistemului de sănătate din România și cei care sunt mai noi in branșă.

Formarea tinerilor medici în direcția unei mai bune colaborări interdisciplinare și recunoașterea contribuțiilor participanților în cercetare sunt alte două obiective ale evenimentului.

,,Misiunea noastra este să oferim studenților mediciniști posibilitatea de a conștientiza realitatea sistemului medical românesc, problemele sănătății globale, regionale, naționale și locale. Prin programele noastre dorim dezvoltarea responsabilității socio-culturale a studenților și dedicarea lor cu adevărat carierei pentru care au ales să învețe", a declarat Ștefan Roșca, președintele SSMG.

Vor fi organizate patru sesiuni de workshopuri conduse de invitați, cu o durată de 90 minute, iar ele se vor desfășura în paralel pe mai multe subiecte, fiecare participant putând alege tema dorită, care va avea și o parte practică.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite