Deseară începe la Galaţi Festivalul de film digital şi efecte speciale „Future Movie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 În perioada 2 şi 7 august vor fi proiectate 11 super-filme şi nu mai puţin de 40 de scurt-metraje româneşti.  40 de scurt-metraje realizate de studenţi urmează să intre într-un concurs al cărui mare premiu va fi producerea unui film. Intrarea este gratuită!

Începând de astăzi, oraşul de la Dunăre va deveni o adevărată capitală a filmului. Zilnic, începând cu ora 15.00, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” şi la Casa de Cultură a Sindicatelor, cinefilii din Galaţi sunt aşteptaţi la un maraton cinematografic de excepţie.

Super-filme

Nu vor lipsi „Avatar”, „Orient Express”, „Lista lui Shindler”, „Margo”, „Ice Age 3”, dar şi super-producţii româneşti cum ar fi „Secretul lui Bachus” sau  „Cel mai iubit dintre pământeni” .

De la ora 17.00, la Teatrul Dramatic vor fi prezentate medalioane cinematografice purtând amprenta marilor actori Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache. De la acestea nu puteau lipsi mari regizori, precum Şerban Marinescu sau Geo Saizescu.

Marţi veţi putea viziona fimul ”Prin Cenuşa Imperiului”, miercuri va rula „Cel mai iubit dintre pământeni”, joi -  „Crucea de piatră”, vineri  - „Cei care plătesc cu viaţa, iar sâmbătă  - „Secretul lui Bachus”

La finalul fiecărei zile, începând cu ora 21.00, de data aceasta pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, spectatorii vor viziona atât proiecţii străine consacrate cât şi româneşti.

În prima zi a festivalului vor putea viziona „Avatar”, marţi gălăţenii sunt aşteptaţi la „Orient Expres”, miercuri - „Atonement”, joi - „Lista lui Shindler”,  iar vineri - „Margo”.

În cadrul festivalului va exista şi o secţiune de concurs,  la care s-au înscris deja 40 de studenţi din toată ţara de la IATC, Universitatea Hyperion şi Universitatea Media. Filmele lor se vor putea viziona în sala studio a Teatrului Dramatic, de marţi până sâmbătă.

Festivalul este organizat de Lumiere Artists, o companie de producţie de film în colaborare cu Centrul Naţional al Cinematografiei sub egida Centrului Cultural Dunărea de Jos.

Marele premiu oferit câştigătorului în cadrul festivităţii de premiere va fi producerea unui film.

Sergiu Nicolaescu, preşedinte

Preşedintele juriului va fi celebrul regizor Sergiu Nicolaescu, care va sosi în oraş chiar mâine.

„Prezenţa lui Sergiu Nicolaescu la Galaţi este o realizare deosebită. Banii pentru festival sunt asiguraţi în proporţie de 90 % din surse externe şi doar 10 % sunt bani de la Centrul Cultural Dunărea de Jos”, a spus Răzvan Avram, fostul director al CCDJ.

Programul festivalului

Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, ora 17.00

Marţi, 3 august: Film: Prin cenuşa Imperiului

Miercuri, 4 august: Cel mai iubit dintre pământeni

Joi, 5 august: Crucea de piatră

Vineri, 6 august: Cei care plătesc cu viaţa

Sâmbătă: Secretul lui Bachus

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” (sala studio), ora 15.00

Marţi, 3 august: Film studenţeşti scurt-metraj ( competiţie)

Miercuri, 4 august: filme studenţeşti

Joi, 5 august: filme studenţeşti

Vineri, 6 august: filme studenţeşti

Sâmbătă, 7 aufust: filme studenţeşti

Esplanada Casei de Cultură, ora 21.00

Luni, 2 august: Avatar

Marţi, 3 august: Orient Expres

Miercuri, 4 august: Atonement

Joi, 5 august: Lista lui Shindler

Vineri, 6 august: Margo

Sâmbătă, 7 august: Ice Age

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite