Deseară, graficianul Vladimir Crivoi-Vlahy îşi vernisează o nouă expoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Crivoi
Vladimir Crivoi

Expoziţia aduce în faţa publicului 32 de lucrări realizate în ultimii doi ani, iar tema pe baza căreia sunt selectate este extrem de actuală: „Dialectica umorului - Râdeţi acum până nu se impozitează".

CITIŢI ŞI:   (PORTRET)Vladimir Crivoi:„Caricatura este un mod de a trăi”

Lucrările pot fi admirate în galeria "La etaj" de la sediul "Vieţii libere", iar vernisajul are loc astăzi, la ora 18.00.

Vladimir Crivoi-Vlahy descrie arta sa în termeni mai puţin convenţionali:  „Caricatura este medicament pe care societatea ar trebui să-l ia în serios. Multe tare ar fi îndreptate dacă umorul ar fi luat în serios. De multe ori, privitorul se găseşte în ipostaza din tablou, chiar dacă nu dezvăluie acest lucru. Astfel, caricatura nu are doar un efect corosiv, ci şi unul de panaceu".

Despre cea mai recentă expoziţie spune că are o dublă semnificaţie: umorul şi timpul. „Acum am tratat mai mult tema timpului, acel dar de care, de cele mai multe ori, ne batem joc", afirmă artistul.

Vladimir Crivoi-Vlahy este unul dintre cei mai cunoscuţi graficieni români. Are la activ zeci de premii naţionale şi internaţionale şi este cunoscut ca având un stil bazat pe detalii şi pe o combinaţie reuşită de umor negru şi pamflet politic.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite