DERBY/ Deseară, Oţelul Galaţi joacă o nouă finală pentru titlu, cu Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul cu Steaua este decisiv pentru rămânerea în lupta pentru câştigarea campionatului. Partida începe la ora 21.30. Antrenorii ambelor echipe au declarat că de rezultatul meciului de deseară, din Ghencea, depinde soarta multor fotbalişti.

Deseară, de la ora 21.30, are loc în Ghencea una dintre cele mai tari partide din istorie dintre Steaua Bucureşti şi Oţelul Galaţi. Rezultatul este crucial atât pentru trupa condusă de Sorin Cârţu (care dacă pierde va avea mari probleme în a prinde un loc de Europa League), cât şi pentru cea a lui Dorinel Munteanu, care în cazul unui eşec poate ieşi din lupta pentru titlu.

Antrenorul Dorinel Munteanu a declarat că jucătorii săi nu trebuie să arate prea mult respect Stelei, deoarece acesta se poate transforma în teamă: „Va fi un joc dificil. Steaua va dori să câştige în faţa echipei de primul loc. Nu ne va fi uşor. Steaua are jucători valoroşi în componenţă, care oricând îşi pot reveni şi juca foarte bine. Asta nu înseamnă că jucătorii mei trebuie să arate prea mult respect Stelei, pentru că asta se poate transforma în teamă. Noi trebuie să stăm bine din punct de vedere fizic şi să încercăm să ne facem jocul nostru".

Oţelul a câştigat o singură dată în Ghencea, în 1997, iar în ultimii 10 ani a marcat o singură dată pe terenul Stelei. „Pentru mine istoria rămâne istorie. Tradiţia este de partea Stelei, dar noi mergem să ne apărăm poziţia pe care o ocupăm acum", a declarat Munteanu.

Antrenorul formaţiei gălăţene nu poate conta, la meciul cu Steaua, pe Gabriel Paraschiv, accidentat. Vor reintra în lot Antal şi Perendija, suspendaţi în runda precedentă. Munteanu se va putea baza pe serviciile lui Antal şi Perendija, reveniţi după ce şi-au ispăşit etapa de suspendare.

Echipa probabilă: Grahovac - Râpă, Sg.Costin, Perendija, Sălăgean - Giurgiu, Neagu - L.Iorga, Ibeh, S.Ilie - Pena; Antrenor: Dorinel Munteanu; Accidentat: G.Paraschiv; Rezerve: Brăneţ, Sârghi, Cojoc, Antal, Buş, Viglianti, Punosevac

În Ghencea, în ultimele 12 meciuri Oţelul n-a reuşit nici măcar o remiză, pierzând toate întâlnirile. Ultimul lor succes in Ghencea datează din anul 1997, când s-a impus cu 3-1. Dacă ţinem cont de statistică, Steaua ar fi favorita clara în meciul de deseară. Totuşi, după forma din acest sezon Oţelul este echipa cu cele mai multe şanse la victorie: este o candidată la titlu şi va juca în Ghencea din postura de lider al campionatului.

Mai există o miză. Antrenorul Dorinel Munteanu n-a uitat faptul ca Gigi Becali l-a dat afară în sezonul 2008-2009, după numai cinci meciuri, fără niciun motiv, şi chiar dacă şi-a luat revanşa în tur, învingând pe Steaua cu 1-0, cu siguranţă îţi va dori, atâta timp cât va fi antrenor, să o bată mereu, pentru a-i demonstra lui Becali că nu merita să-şi bată joc de el.

Caseta tehnică

Steaua Bucureşti - Oţelul Galaţi
13.04.2011, Bucureşti, Stadion: „Steaua", ora: 21:30, live Digi Sport
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei)

Palmares: 45-34-38
Primul meci: 2-0 la Galaţi, în 31 august 1986
Scor maxim: 5-0 în Ghencea (1988, 2001, 2009)
Singura victorie a gălăţenilor în Ghencea: 3-1 la 23 august 1997
Ultimul meci jucat în Ghencea: 1-0 la 12 martie 2010
În tur: Oţelul Galaţi - Steaua Bucureşti 1-0 (1-0)

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite