Deseară, Oţelul joacă pentru zâmbetul gălăţenilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul campionatului, Oţelul, întâlneşte în deplasare pe Dinamo, într-un meci în care miza este rămânerea gălăţenilor pe primul loc. Directorul general al clubului Oţelul, Marius Stan, încearcă să-şi facă fotbaliştii să nu joace cu gândul la miza meciului, sugerându-le să fie cu gândul doar la bucuria pe care o pot aduce în privirile fanilor

Oţelul a ajuns să vină pe stadionul din „Ştefan Cel mare" din postura de favorită, dată de de clasament şi de ultimele rezultate. Trupa lui „Munti" vine după o două victorii impresionante, cea cu Unirea Urziceni, cu 4-1 deşi a jucat o oră cu un jucător mai puţin, apoi răsunătorul succes de duminica trecută în faţa Stelşei şi care a însemnat o primă comfirmare a faptului că nu este doar un lider de conjuctură.

De partea cealaltă, Dinamo, după eşecul de acasă cu 1-2 în faţa Vasluiului, s-a făcut de râs cu toate vedetele sale şi împotriva unei echipe încropite a Unirii Urziceni, în runda precedentă.


Stan: „Să jucăm pentru fericirea fanilor"


Fotbaliştii de la Oţelul au o motivaţie financiară consistentă pentru acest meci, jucând pentru nu mai puţin de şase prime de victorie! Ei au primele „la pachet", pentru mai multe meciuri, iar dacă obţin deseară a treia victoria consecutivă, vor încasa primele pentru toate aceste succese, iar ca bonus le vor fi plătite şi trei din primele de victorie din campionatul trecut.


„Avem şi noi presiunea suplimentară care o dă locul 1, este o obligaţie sporită şi trebui să joace la nivel maxim", a spus Marius Stan, directorul general al clubului gălăţean, care încearcă să-şi facă echipa să nu joace sub această presiune a clasamentului şi a motivaţiei financiare. Stan le-a spus jucătorilor după victoria cu Steaua l-a emoţionat cel mai mult bucuria fanilor şi le-a sugerat să joace pentru aceştia.

„Nu mai vezi oameni care să zâmbească. N-au niciun motiv! Au privirea aia dusă, precum individul care, având grija zilei de mâine, intră cu capul în copac. Dar, după meci parcă refuzau să plece de la stadion, parcă o luminiţă se vedea în ochii lor, era o luminiţă de fericire. Temporară, e drept. Asta le-am şi sugerat jucătorilor. Dincolo de bani, de glorie, să se gândească puţin şi la aceşti oameni, să se gândească că le pot da satisfacţii, chiar şi minore. Din toate părţile vin numai lovituri, bănci, tăieri de pensii şi salarii. Să jucăm cu Dinamo pentru zâmbetul lor", a mărturist Marius Stan.

Dorinel vrea autodepăşire


„Vreau ca echipa mea să fie concentrată, mai ales după acel joc cu Steaua. Să rămânem cu picioarele pe pământ, să fim modeşti! Vom avea în faţă cel mai bun atac din ţară, aşa că trebuie să ne autodepăşim ca să obţinem un rezultat bun. Dinamo nu e în criză, e o echipă tare care îşi poate reveni oricând
", a declarat Dorinel Munteanu.


Andone le-a promis patru

Marius Stan, prieten vechi cu antrenorul dinamovist Ioan Andone, spune că acesta din urmă l-ar fi sunat cu câteva înainte de meciul direct dintre Dinamo şi Oţelul şi ar fi promis că echipa din Ştefan cel Mare va administra o corecţie de neuitat liderului.

"Ando m-a sunat şi mi-a zis că ne va da patru goluri. Mă bucur când adversarul îmi dă un aşa pronostic. De obicei, iese un rezultat diferit, deci poate zice ce vrea", a spus Stan.

În acest moment, Dinamo ocupă poziţia a şasea în clasamentul Ligii I la fotbal, cu 14 puncte acumulate în nouă etape. În cazul unei înfrângeri în meciul din această seară, „câinii roşii" pot pica până pe poziţia a zecea. Pe de altă parte, Oţelul, actualul lider al Ligii I, cu 19 puncte acumulate, nu poate coborî mai jos de locul secund în cazul unei eventuale înfrânmgeri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite