Descindere a procurorilor DIICOT în 25 de locuri din Galaţi şi Bucureşti. 21 de membri ai unei reţele de traficanţi de droguri au fost reţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficanţii aduceau din Spania, prin poştă, etnobotanice şi alte droguri de mare risc. Stupefiantele erau aduse în colete de mici dimensiuni (12-14 kilograme), pe numele unor persoane fizice, pentru a nu trezi suspiciuni.

CITEŞTE ŞI

UPDATE/ După descinderile de dimineaţă, patronii a trei firme din Galaţi au fost reţinuţi pentru trafic de droguri

CARTELUL ETNOBOTANICELOR. Drogurile sunt trimise în România de firme-fantomă. Vezi aici cum funcţionează filiera.

Nu mai puţin de 25 de percheziţii au avut loc, în urmă cu doar câteva minute, în Bucureşti şi Galaţi. Vizată este o reţea de trafic internaţional de droguri de mare risc, care avea "capete de pod" în cele două oraşe amintite.

Poliţiştii de la crimă organizată şi procurorii DIICOT au căutat la domiciliu mai multe persoane care aduceau din Spania, China şi Franţa etnobotanice interzise. În paralel cu acţiunea din România au loc percheziţii şi în Spania, tot la locuinţele unor români, care s-au stabilit în Peninsula Iberică.

Traficanţii comandau droguri din Spania, iar acestea ajungeau în ţară prin curierat. Cantintatea comandată nu depăşea 12-14 kilograme pentru a nu trezi suspiciuni. Traficanţii făceau comenzi regulat pentru a putea aproviziona Bucureştiul şi Galaţiul cu droguri.

În urma percheziţiilor procurorii DIICOT au reţinut pentru audieri 21 de persoane. În cursul acestei zile se va stabili dacă traficanţii vor fi propuşi pentru arestare preventivă.

Vom reveni cu amănunte.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite