Derbiul primei etape din Liga Naţională de handbal feminin se joacă la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălina Cioaric (în tricou alb), extrema dreaptă de la HC Oţelul
Cătălina Cioaric (în tricou alb), extrema dreaptă de la HC Oţelul

HC Oţelul ia startul în noul sezon cu trei jucătoare noi faţă de campionatul trecut şi cu un alt antrenor, gălăţeanca Alexandrina Oprea revenind după mulţi ani la conducerea tehnică a echipei la care s-a consacrat.

Handbalistele echipei gălăţene pornesc la drum în noul campionat cu ambiţia de a reuşi mai mult decât în ediţia precedentă, când s-au clasat pe locul şase, obiectivul fiind un loc care să le asigure prezenţa în cupele europene. Primul meci reprezintă şi primul hop important pe care îl are de trecut Oţelul, adversară fiind echipa vicecampioană, U. Jolidon Cluj, derbiul primei etape fiind programat la sala Siderurgistul, sâmbătă, cu începere de la ora 11.00.
„Nu ascund faptul că mi-aş fi dorit un adversar mai accesibil pentru prima etapă, Jolidon Cluj fiind o echipa foarte puternică, care se bate să se califice în grupele Champions League. Fetele sunt pregătite pentru un meci aşa de greu şi sper ca puterea lor de luptă să ne aducă un start de campionat cu o victorie. Mă aştept la un sezon foarte echilibrat, cu şapte formaţii care se vor bate pentru calificarea în cupele europene", a declarat antrenoarea Alexandrina Soare.
Faţă de sezonul trecut, noutăţile din lot sunt Renata Tătăran - Ghionea, Diana Druţu şi portarul Cristina Bobeică, toate trei revenind la formaţia la care au mai evoluat nu cu mulţi ani în urmă. La capitolul plecări figurează doar Nicoleta Iacob şi portarul Mihaela Blaga, aceasta din urmă retrăgându-se din activitatea competiţională. De asemenea, încă nu se poate conta pe serviciile Ramonei Ciontu şi Dacianei Curtean, ambele în recuperare după accidentări.
Altfel, Oţelul va evolua în acest sezon al cupelor europene începând din turul II al Cupei Cupelor, unde va întâlni pe KHF Kastrioti din Kosovo, prima manşă la Galaţi pe 5 sau 6 noiembrie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite