Galaţi: Debandadă în Justiţia gălăţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Citaţiile se trimit după ureche la Galaţi, după ce agentul procedural a ieşit la pensie, iar concursul pentru angajarea altcuiva pe post a fost suspendat

Cele două instanţe au rămas fără agent procedural după ce plicurile cu lucrările candidaţilor care s-au prezentat la examen au rămas nedesfăcute de luni de zile, în urma unei dispoziţii a Ministerului Justiţiei.

Agentul procedural este esenţial pentru desfăşurarea în bune condiţii a proceselor. Acesta se ocupă de transmiterea citaţiilor, dar şi de alte acte de procedură ce trebuie îndeplinite la cererea instanţelor de judecată. De câteva luni, Judecătoria Galaţi şi Tribunalul au rămas fără agent procedural după ce persoana care se ocupa de această activitate s-a pensionat.

Cu toate că aproape imediat s-a organizat un concurs pentru ocuparea postului, s-a ajuns în situaţia hilară ca plicurile cu lucrările candidaţilor să nu fie deschise nici până astăzi. Şi asta pentru că angajările pentru acest an sunt blocate.

Nu putem face nimic în 2009. Am explicat situaţia la Ministerul Justiţiei, dar ni s-a spus că nu se mai pot face angajări”, ne-a declarat preşedintele Judecătoriei Galaţi, judecătoarea Diana Oancea. Cum munca trebuia făcută de cineva, conducerile instanţelor au început să delege grefieri pe postul de agent procedural şi odată cu asta au început să apară şi problemele.

Dacă procedura de citare nu este întocmită corect, trebuie repetată iar asta înseamnă amânarea proceselor şi deci costuri suplimentare. Activitatea de agent procedural presupune o anumită pregătire prealabilă iar grefierii au început să facă greşeli, inerente în condiţiile în care nu se pricepeau la aşa ceva iar după o anumită perioadă erau schimbaţi. Situaţia se va menţine cel puţin până la începutul anului viitor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite