De ziua mediului copiii au ecologizat Zona Zătun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de copii şi elevi de la Palatul Elevilor şi al Copiilor din Galaţi, sub îndrumarea profesorilor însoţitori, au derulat acţiunea «Nu lăsa urme !», proiect care şi-a propus să atragă atenţia asupra necesităţii protejării mediului înconjurător

Manifestarea s-a desfăşurat în colaborare cu Agenţia Regională de Protecţia Mediului Galaţi şi Administraţia Parcului Lunca Joasă a Prutului Inferior.

Toţi participanţii au primit saci menajeri în care au fost adunate selectiv deşeurile găsite în zona Zătun. Astfel, mici ecologişti au curăţat zona de sute de cutii de aluminiu, PET-uri, pachete de ţigări sau hârtii aruncate la întâmplare de către mulţi dintre cei care au fost la iarbă verde la Zătun.

"Mare parte dintre deşeurile lăsate de oameni în natură nu sunt biodegrababile, de aceea prin campania pe care am desfăşurat-o am vrut să dăm un exemplu de bună purtare şi de respect faţă de mediu tuturor celor care aruncă nepăsători resturile lor în natură. Fiecare dintre noi, ca reprezentat al comunităţii, are puterea şi obligaţia de a influenţa procesul de ecologizare a propriului oraş sau a zonei unde îşi petrece vacanţa. Soluţia este la îndemâna noastră şi constă în colectarea şi depozitarea selectivă a deşeurilor. Mesajul pe care il transmitem cu ocazia Zile Mondiale a Mediului este «Nu lăsa urme!» ale trecerii tale prin natură mai mult decât cele ale propriilor paşi!!, a precizat Camelia Burluc, directorul general al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Ziua Mondială a Mediului se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 5 iunie încă din 1972 când a fost instituită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei "Ecologia Umană" de la Stockholm.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite