De mâine, nu se mai primesc cereri pentru pensionările anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Data de 2 iulie a fost ultima zi în care Casa Judeţeană de Pensii a mai analizat cereri de pensionare anticipată. În urma modificării cadrului legislativ pensionările anicipate nu se mai fac pe vechea lege începând cu 3 iulie. Cum însă 3 şi 4 iulie au căzut în weekend, de-abia de mâine se va trece la aplicarea noii legi.

Astfel, potrivit dispoziţiilor art. 10 din Legea nr. 118/2010 privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, publicată în M.Of. nr. 441 din 30 iunie 2010: începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, în sistemul public de pensii, precum şi in sistemele de pensii neintegrate acestuia, dispoziţiile legale privind înscrierea la pensie anticipată şi pensie anticipată parţială nu se mai aplică.


În ceea ce priveşte solicitările anterioare datei de 3 iulie, acestea se vor soluţiona cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare la data depunerii.

„Prin urmare, începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, 3 iulie 2010, nu se mai aplică prevederile art. 49 şi art. 50 din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, modificată şi completată, referitoare la acordarea pensiei anticipate şi a pensiei anticipate parţiale", a declarat printr-un comunicat de presă, Ana Denis Aramă, director la Casa Judeţeană de Pensii Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite