De luni, 11 voluntari gălăţeni construiesc case pentru sinistraţii din Ceatalchioi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă formată din 11 voluntari va sosi luni, 22 noiembrie la Ceatalchioi pentru a se implica în activitatea de reconstrucţie a caselor afectate de inundaţiile înregistrate în acest an în judeţul Tulcea.

Demersul reprezintă sprijinul instituţional oferit de instituţiile Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Galaţi, echipa de voluntari delegată pentru o săptămână la Ceatalchioi fiind formată din reprezentanţi a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi (5 voluntari),Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi (4 voluntari)şi Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi (2 voluntari).

În semn de mulţumire pentru voluntariatul oferit populaţiei localităţii din care fac parte, 6 familii vor pune la dispoziţia voluntarilor cazare şi masă în căminele proprii.

Prefectul judeţul Tulcea a lansat un apel de solidaritate către toţi prefecţii din ţară, cât şi către toate companiile de construcţii locuinţe, de ajutorare a populaţiei locale din Ceatalchioi în ceea ce priveşte reconstrucţia caselor distruse de creşterea apelor Dunării din acest an.

Mesajul campaniei 'Te-ai gândit vreodată cum ar fi să-ţi petreci sărbătorile de iarnă într-un cort în Delta Dunării?' se adresează în primul rând acelor companii şi echipe de specialişti constructori care voluntar pot depune efortul de a ridica o locuinţă, populaţia locală oferind în schimb cazare şi masă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite