De luna viitoare, în Galaţi vor funcţiona trei farmacii cu program non-stop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu luna iulie, gălăţenii vor avea la dispoziţie trei farmacii la care vor putea apela în orice oră din zi şi din noapte.

Casa de Asigurări de Sănătate împreună cu Colegiul Farmaciştilor au bătut palma pentru înfiinţarea a încă două farmacii deschise non-stop pe lângă cea existentă.

Timp de o lună, am avut negocieri dure şi foarte lungi, care s-au concretizat cu o decizie şi anume, deschiderea a încă două farmacii permanente în municipiul Galaţi", ne-a declarat Olimpia Buzia, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi.

Farmaciile care vor asigura permanenţa în municipiul Galaţi sunt Hygeea (situată vis-a-vis de Spitalul Judeţean), Myosotis (situată în Centru, la „Nespălata") şi Flavipet, care se află pe Strada 1 Decembrie 1918, numărul 4, bloc S7B, parter (la intersecţia de la Maşniţă.

Şi tecucenii vor avea la dispoziţie o farmacie permanentă, începând cu luna iulie. Potrivit preşedintelui CJAS Galaţi, farmacia Gifarm, situată în Piaţa Centrală a municipiului Tecuci, va funcţiona atât ziua, cât şi noaptea.

Cele patru farmacii care vor asigura permanenţa în Galaţi şi Tecuci vor fi susţinute din punct de vedere financiar de 137 de farmacii care au contracte încheiate cu CJAS.


Încă nu s-a stabilit care este suma cu care vor contribui celelalte farmacii. Aceasta va fi stabilită în cadrul unei Adunări Generale a Colegiului, care va avea loc săptămâna viitoare", ne-a declarat Florina Bonifate, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Galaţi.

Potrivit preşedintelui Colegiului, funcţionarea în regim de permanenţă a unităţilor medicale presupune şi costuri mult mai mari pentru farmacii, care nu vor putea fi acoperite decât prin susţinere financiară.

Sunt foarte multe costuri pe care farmaciile trebuie să le suporte. Este, în primul rând, costul salariilor. Au nevoie să mai angajeze personal, plus că cine lucrează noaptea, conform Noului Cod al Muncii, trebuie să fie plătit dublu. De asemenea, mai sunt costurile utilităţilor. Farmaciile trebuie să asigure în permanenţă condiţiile de temperatură şi umiditate, iluminare, costuri de asigurare a securităţii şi altele", ne-a declarat Florina Bonifate, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Galaţi.

În prezent, în municipiul Galaţi, un farmacist câştigă între 3.000 şi 5.000 de lei, iar un asistent câştigă în jur de 1.500 de lei. Un farmacist ar putea ajunge să câştige până la 10.000 de lei, dacă va lucra în ture de noapte.

Au mai încercat de-a lungul timpului şi alte farmacii să devină permanente, dar au renunţat destul de repede pentru că nu se justificau costurile. E normal să existe serviciul de permanenţă, însă trebuie ştiut că farmacia face un efort în acest sens", a precizat Florina Bonifate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite