De la sapă la conexiuni broadband. Elevii gălăţeni din mediul rural vor avea acces la Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii navighează pe Internet
Elevii navighează pe Internet

Ministerul Comunicaţiilor pune la bătaie 33 de milioane de euro pentru conectarea la internet a şcolilor şi a inspectoratelor şcolare judeţene prin conexiuni broadband, dar şi achiziţionarea echipamentelor TIC conexe.

Proiectul Ministerului Comunicaţiilor vizează zone rurale şi mici urbane dezavantajate din punct de vedere al accesului la mijloacele moderne de comunicaţii.

Pe marginea acestuia s-a iscat un adevărat scandal în 2009, ce a culminat cu rezilirea contractului de colaborare dintre Ministerul Educaţiei şi Ministerul Comuncaţiilor.

"Era vorba de o problemă tehnică. Se discuta de o viteză de patru megabiţi pe secundă, însă negarantaţi. Asta înseamnă că putea fi vorba şi de un megabit pe secundă şi chiar mai puţin. Acum discutăm de doi megabiţi pe secundă, însă această viteză de trafic pe Internet este garantată", ne-a declarat Doru Răsmeriţă, şeful Inspectoratului Şcolar Galaţi.

Avantajul realizării unor conexiuni broadband în momentul de faţă este legată şi de faptul că nu mai trebuie traşi zeci de kilometri de fibră optică în judeţul Galaţi, în condiţiile în care acestea se pot realiza prin telefonia mobilă.

"Pe mine m-ar avantaja foarte mult realizarea cât mai rapidă a conexiunilor broadband pentru că am un program pe matematică, ce ar funcţiona de minune pe noul sistem", ne-a precizat inspectorul şcolar general Doru Răsmeriţă.

Înregistrarea online a propunerilor de proiecte se poate face până la data de 15.11.2011.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite