FESTIVAL: De joi, Galaţi devine oraşul fanfarelor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci fanfare din ţară şi din străinătate vor face spectacol în Grădina Publică, pe Faleză şi la Casa de Cultură a Sindicatelor

Au mai rămas doar două zile până când Galaţiul va deveni centrul cultural al României, odată cu deschiderea Festivalului Internaţional de Fanfare „Iosif Ivanovici". Ajuns la cea de-a şasea ediţie, festivalul se derulează anul acesta sub motto-ul „cu puţini bani, dar cu foarte mult suflet".

„În acest an Festivalul de Fanfare s-a născut mai greu decât ediţiile anterioare. Este o perioadă dificilă, o perioadă de criză, în care am ţinut cont de toate reducerile de cheltuieli. În ciuda acestei perioade de austeritate, vestea bună este că Festivalul va avea loc şi în 2010. Din punctul meu de vedere este o datorie morală, pe care o avem faţă de gălăţeni", spune Răzvan Avram, directorul Centrului Cultural Dunărea de Jos.

Deşi au fost invitate mai multe ansabluri, Festivalul va debuta joi seara cu doar cinci fanfare, dintre care una este cea a Centrului Cultural „Dunărea de Jos". Printre invitaţi se numără Fanfara Edirne din Turcia şi Fanfara Palatului de Cultură din Soroca din Republica Moldova, dar şi Fanfarele din Medgidia şi Piteşti.

Aduc şi majorete!

„Alături de muzicieni, pentru a da culoare evenimentului, vor fi prezente majorete, dansatorii Şcolii «Fantezia», dar şi cei din cadrul Ansamblului Folcloric «Doina Covurluiului». Artiştii invitaţi vor evolua atât la scena amplasată pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor (ora 19.00), precum şi în alte două locaţii, Grădina Publică şi Faleza Dunării (ora 10.30)", a precizat Marin Boroghină, directorul festivalului.

Organizatorii au pregătit în acest an şi scaune pentru cei care vor să urmărească spectacolele de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite