De astăzi, şantierele ISPA readuc haosul pe străzile Galaţiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări pe străzile Galaţiului Foto: Corina Misăilă
Lucrări pe străzile Galaţiului Foto: Corina Misăilă

22 de străzi vor fi total sau parţial închise din cauza lucrărilor la reţeaua de apă şi canalizare. Printre arterele importante închise se numără strada Frunzei (între Prelungirea Brăilei şi Brăilei) şi Siderurgiştilor ( între Inelul de Rocadă şi Gheorghe Doja).

Stagnate din cauza vremii nefavorabile, lucrările ISPA au fost reluate de săptămâna aceasta. Conform primarului Dumitru Nicolae, 22 de străzi vor fi „invadate" de şantierele ISPA. Graba este cu atât mai mare cu cât se înregistrează deja mari întârzieri faţă de graficul stabilit prin programul de finanţare negociat cu Comisia Europeană.

Principalele străzi închise

Strada Prelungirea Prundului, pe tronsonul cuprins între strada G. Coşbuc şi Lozoveni, va fi închisă circulaţiei (pe un sens), din cauza unor lucrări de montare a unei conducte de apă potabilă. Restricţionarea va rămâne în vigoare până la sfârşitul acestei luni.

Strada Drumul Viilor, pe tronsonul cuprins între G. Coşbuc şi intrarea la SC Intertrans SRL va fi închisă de astăzi, de la ora 18.00, până pe 22 martie, ora 7.00. Motivul este acelaşi: montarea conductei de apă.

Principalele străzi care se vor închide circulaţiei pentru lucrări de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare sunt Frunzei (între Prelungirea Brăilei şi Brăilei)-începând cu 15 aprilie şi Siderurgiştilor ( între Inelul de Rocadă şi Gheorghe Doja) -începând cu 22 aprilie.

Atenţie! Siderurgiştilor va fi blocată timp de patru luni de zile: „Lucrările de pe Frunzei vor dura până pe 15 iulie, iar cele de pe Siderurgiştilor până pe 22 septembrie", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Nicoleta Manole.

Vă recomandăm să evitaţi următoarele zone: Ţiglina II, strada Aleea Pieţii ( între Traian şi Eroilor), Emil Racoviţă, Ion Ionescu de la Brad (între Panait Istrati şi Emil Racoviţă), Tunelului, Rizer, Cristofor Columb (între Tecuci şi Smârdan) şi strada Partizanilor. Alte lucrări se desfăşoară pe străzile: Nicolae Bălcescu, Păunului, I.L. Caragiale, Traian, Cristofor Columb, Logofăt Tăutu, Mihai Bravu, Stelei şi Bravilor.

Prelungire de termen

Îngrijorat de întârzierile înregistrate pe ISPA, primarul Dumitru Nicolae a trimis în luna februarie o scrisoare deschisă Guvernului Boc pentru ca acesta să convingă, la rândul său, Comisia Europeană, în vederea prelungirii cu un an a memorandumului de finanţare ISPA.

„Deocamdată nu am primit niciun răspuns. Dar eu cred că nu vor fi probleme deosebite", a precizat primarul Nicolae.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite