De astăzi, Galațiul este capitala ingineriei și a religiei şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste cinci sute de elevi din toată ţara au venit la Galaţi pentru a se întrece în cadrul a două olimpiade naţionale. Este vorba despre Olimpiada naţională pentru discipline din aria curriculară "Tehnologii" şi despre Olimpiada naţională de religie pentru cultul ortodox.

Prima olimpiadă va debută în această seară, de la ora 18.00. Este vorba despre Olimpiada naţională pentru discipline din aria curriculară "Tehnologii", la care s-au prezentat 75 de elevi la concursul destinat tehnicianilor din domeniul electric, electrotehnic, electromecanic, clasa a XI, XII rută directă, XII şi XIII - rută progresivă, în timp ce 75 de candidați aspiră la titlul de cel mai bun technician în domeniile electronică, automatizări, telecomunicaţii clasa a XI, XII rută directă, XII şi XIII - rută progresivă.

Acestora li s-au alăturat 19 elevi care se întrec în cadrul concursului profesional din domeniul electric, clasa a noua an de completare. Acesta este ultimul an în care se mai organizează competiția, dat fiind faptul că anul școlar 2010/2011 este ultimul în care mai există forma de învățământ an de completare.

Participanții vor avea de trecut două probe: proba scrisă, desfășurată la Colegiul Tehnic Paul Dimo și proba practică, organizată, pentru participanții la olimpiadă, la Colegiul Tehnic Paul Dimo, respectiv, la Grup Școlar de Transporturi CFR, pentru elevii înscriși la concursul professional din domeniul electric.

Deschiderea concursului are loc în sala de festivități a clubului Mittal Steel Galați, iar mâine și miercuri au loc probele scrise urmate de cele practice. Festivitatea de premiere se va desfășura miercuri, la ora 19.30, la Colegiul Tehnic "Paul Dimo".

Concursul - completat de excursia duhovnicească la Religie

Cât priveşte cea de-a doua olimpiadă găzduită de oraşulGalaţi, cea de religie, aceasta se bucură de parteneriatul dintre Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, motiv pentru care se află, la Galați, alături de cei 300 de elevi, Vasile Timiș, Secretarul de Stat în Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.

Programul lor a început cu...  premierea, căci, după ce au asistat la slujba de Florii, candidații din județul Galați care au obținut note peste opt la olimpiadă au fost premiați de IPS Casian Crăciun.

Festivitatea de deschidere este programată pentru ora 17.00, la Catedrala Episcopală, concursul urmând să aibă loc mâine în sălile Facultății de Mecanică a Universității Dunărea de Jos. La probă participă elevi de gimnaziu și liceu, de la clasa a VII-a, până la clasa a XII-a.

Din programul elevilor mai face parte și o excursie duhovnicească la mănăstiri din județele Galați și Brăila și participarea la slujbele religioase din această săptămână. Premierea are loc miercuri, la ora 16.00, la Teatrul Muzical Nae Leonard.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite