De Ziua Muzeelor, gălăţenii au intrare gratuită la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi sărbătoreşte mâine, alături de muzeele din întreaga lume, Ziua Internaţională a Muzeelor, eveniment inaugurat de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM), în anul 1977.

În această zi specială, intrarea în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va fi gratuită pentru toate categoriile de vârstă, în intervalul orar 10.00 - 18.00.

Vizitatorii vor avea acces gratuit la expoziţiile "Migraţia în lumea animală", "Fasmidele, curiozităţi ale naturii", "Diversitatea mineralelor" şi expoziţia permanentă Acvariu.

Deasemenea, publicul va putea urca pe terasa de observaţii astronomice, unde vor avea loc observaţii astronomice de zi sau se vor putea delecta la un spectacol de Planetariu.

Grădina Botanică îi aşteaptă pe toţi iubitorii de natură să se relaxeze într-un cadru plăcut şi liniştit. În acest an, tema Zilei Internaţionale a Muzeelor este "Muzeul şi memoria", având în vedere faptul că muzeele sunt adevarate centre în care memoria oamenilor, a lucrurilor, dar mai ales a faptelor reprezintă punctul de plecare în orice demers", a declarat Florin Matei, documentarist şi purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Muzeele au un potenţial unic în a aborda diferitele medii sociale şi în a se constitui într-un loc predilect pentru înţelegerea lor aprofundată într-o manieră interdisciplinară, ca şi în ceea ce priveşte sensibilizarea unor vaste mulţimi de oameni, din întreaga lume. ICOM susţine, în continuare, iniţiativele internaţionale, programele de parteneriat şi activităţile multilaterale, care se desfăşoară în toate muzeele care fac parte din Consiliu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite