De Ziua Internaţională a Biodiversităţii, Consiliul Judeţului Galaţi a organizat dezbateri pe teme de mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CJ Galaţi a organizat astăzi conferinţa „Biodiversitate - probleme şi soluţii", manifestare dedicată Zilei Internaţionale a Biodiversităţii. Evenimentul a atras interesul elevilor şi studenţilor din liceele şi universităţile gălăţene, la discuţii luând parte şi membri ai organizaţiilor nonguvernamentale, dar şi ai instituţiilor din domeniul protecţiei mediului.

Dezbaterile au debutat cu un scurt mesaj al preşedintelui Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, care a subliniat că datoria unor adevăraţi cetăţeni este de a păstra mediul înconjurător cât mai curat pentru a oferi generaţiilor ce urmează un viitor cât mai verde, lipsit de poluare.

Înţelegând care este importanţa unui mediu înconjurător curat pentru dezvoltarea comunităţii, Consiliul Judeţului Galaţi a reuşit să implementeze un proiect ambiţios care îşi propune salvarea Ariei Naturale Protejate Pădurea Gârboavele, care este locul cel mai apropiat pentru gălăţeni, unde îşi pot petrece câteva momente în linişte şi aer curat. Vrem să facem cât mai multe acţiuni de conştientizare a populaţiei asupra importanţei protejării naturii", a declarat preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac.

Discuţiile din cadrul conferinţei „Biodiversitate - probleme şi soluţii" s-au axat pe aspecte privitoare la rolul important ce revine populaţiei, prin dezvoltarea unor politici adecvate de educaţie ecologică în vederea conştientizării necesităţii protejării speciilor de animale şi plante, ca elemente de bază ale mediului natural în ansamblu, având în vedere că pierderea continuă a biodiversităţii a fost recunoscută ca fiind cea mai mare problemă de mediu cu care se confruntă societatea.

Tot astăzi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Biodiversităţii, s-au postat în Pădurea Gârboavele, în locuri cât mai vizibile, panouri cu imagini însoţite de mesaje semnificative pentru protecţia mediului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite