VIDEO Angajaţii de la “privat” sunt răsfăţaţii Iepuraşului. Vezi aici topul primelor de Paşte la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţenii care lucrează „la patron" vor fi premiaţi de sărbători cu bani şi tichete cadou. Navaliştii sunt cel mai bine remuneraţi. La polul opus se situează bugetarii care, pentru al doilea an consecutiv, nu vor primi vreun supliment salarial

Cei peste 1.100 de angajaţi ai Şantierului Naval "Damen" sunt privilegiaţi şi cu ocazia Paştelui. Patronul olandez le oferă navaliştilor gălăţeni prime în lei echivalente cu un sfert din salariu.

La fel ca şi anul trecut, prima de Paşte este echivalentă cu 25% din salariu", ne-a spus Gheorghe Valentin, liderul de sindicat din Şantierul Naval „Damen Shipyards" Galaţi.

200 de lei pentru siderurgişti

Iepuraşul vine în acest an şi pentru angajaţii de pe platforma siderurgică. Potrivit declaraţiei lui Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, cei peste 9.000 de salariaţi ai companiei primesc un bonus de 200 de lei, indiferent de postul ocupat şi vechimea în muncă.

Tot o primă în valoare de 200 de lei vor primi şi angajaţii Menarom PEC, potrivit liderului de sindicat, Viorel Ariton.

Şi la ICMRSG vine iepuraşul cu prime pentru cei aproximativ 300 de angajaţi. Potrivit reprezentanţilor societăţii, salariaţii primesc tichete cadou în valoare de 200 de lei.

La Transurb, Iepuraşul vine cu 150 de lei, primă pentru fiecare angajat al societăţii de transport public în comun din Galaţi.

La AFDJ, ca în 2010

Gălăţenii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul portuar sunt privilegiaţi şi în acest an.
Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) oferă celor 130 de angajaţi din Galaţi, Brăila şi Tulcea o primă de Paşte de 350-4 00 de lei, potrivit directorului Mihai Ochialbescu.

S-a stabilit împreună cu sindicatele şi directorul economic, în funcţie de situaţia financiară şi s-a ajuns la înţelegerea ca prima să fie undeva la 350-400 lei", ne-a spus Mihai Ochialbescu.

Cei 880 de salariaţi ai Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi primesc de Paşte 300 de lei pentru fiecare angajat în parte, potrivit liderului de sindicat Ştefan Frunză.

A rămas aceeaşi sumă ca şi anul trecut, asta prevede contractul individual de muncă", ne-a precizat Ştefan Frunză.

Ocoliţi de Iepuraş

Pentru al doilea an consecutiv, bugetarii nu primesc bonusuri sau prime de Paşte. Cei peste 500 de angajaţi ai Consiliului Judeţului şi Primăriei municipiului Galaţi, dar şi finanţiştii şi cadrele didactice nu vor primi tradiţionalele prime de Paşte.

Nici angajaţii societăţii Electrica nu au parte de cadouri de la Iepuraş, potrivit directorului Iulian Aramă.

Căpitănia Zonală Galaţi nu a decis, deocamdată, nimic în acest sens, însă cel mai probabil, potrivit informaţiei oferite de Octavian Gheorghiu, directorul instituţiei, nu se vor acorda prime de Paşte, pentru al doilea an consecutiv.

Nu s-a stabilit nimic în acest sens, însă nu cred că se vor acorda prime. Pe 21 va fi şedinţă de consiliu şi poate atunci se va stabili ceva, însă mă îndoiesc pentru că nu sunt resurse", ne-a spus Octavian Gheorghiu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite