De Moş Nicolae, păpuşarii gălăţeni le spun copiilor "Povestea de Crăciun"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Povestea de Crăciun se va juca astăzi de două ori. Foto: Bogdan Nistor
Povestea de Crăciun se va juca astăzi de două ori. Foto: Bogdan Nistor

Păpuşarii gălăţeni de la Gulliver pregătesc pentru astăzi un spectacol deosebit. Este vorba despre un cadou de Moş Nicolae pentru copiii din Galaţi - "Povestea de Crăciun" - cea mai nouă realizare a teatrului gălăţean.

Mai exact, actorii vor urca pe scenă pentru a juca o adaptare a unei poveşti nordice scrisă de un povestitor francez: Joel Guerriau. „Naşterea pruncului sfânt a fost prezentată de nenumărate ori, însă de fiecare dată, are acelaşi farmec. «Povestea de Crăciun» întoarce paginile cărţii cu graţie, la frontiera dintre două lumi, aducând pe scenă personaje angelice, care ridică cu delicateţe voalul istoriei", spune directorul Teatrului Gulliver din Galaţi, Stelian Stancu.

Piesa este plină de muzică de Crăciun, de lumini şi de culoare. Actorii le vor povesti copiilor tot ce trebuie să ştie despre Crăciun. „Noaptea Sfântă, în viziunea actorilor noştri este noaptea în care o steluţă a luminat un drum, un brăduleţ a indicat cărarea, nişte îngeraşi au stat de strajă în ceruri, iar Dumnezeu ne-a dăruit cel dintâi cadou de Crăciun. Poate că în amintirea acelei lumini dintâi şi dintotdeauna, noi aninăm acum licăriri în brazii din casele noastre, ca nişte delicate reflexe ale luminilor din noi, pe care ar trebui să le păstrăm aprinse tot timpul", a mai spus Stelian Stancu.

Păpuşarii vor juca astăzi „Povestea de Crăciun" de două ori: prima reprezentaţie va fi la ora 10.00, cea de-a doua la ora 12.00.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite