Datornicii au „dezlegare” la apă de Paşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De Paşti, Apă Canal şi Apaterm îşi fac milă de datornici
De Paşti, Apă Canal şi Apaterm îşi fac milă de datornici

În perioada sărbătorilor, locatarii rău-platnici vor primi apă rece şi caldă fără întrerupere . Miracolul nu va ţine prea mult, deoarece măsura restricţionării va fi reluată de societăţile Apă Canal şi Apaterm.

Paştele vine cu o veste bună pentru locatarii, care, din cauza datoriilor acumulate la utilităţi, nu mai primesc apă rece şi apă caldă. Conform conducerii SC Apă Canal şi Apaterm, câteva mii de familii gălăţene vor avea „dezlegare” la apa rece şi apa caldă.


„În perioada sărbătorilor am decis ca asociaţiile de locatari care primesc apă rece după program sau la care s-au la care s-a oprit furnizarea să primească apă potabilă”, ne-a declarat directorul Apă Canal, Gelu Stan.


 „Vom face o bucurie rău-platnicilor şi vom relua furnizarea apei calde menajere la următoarele asociaţii: 360, 457, 525, 534, 583, 711, 620, 703, 334, 603, 602, 394, 855”, a anunţat şi directorul Apaterm, George Cubasa. 

Minunea nu va dura mult


Rău-platnicii  nu vor apuca însă să se obişnuiască prea mult timp cu apa. După sărbători, măsurile de sistare a apei vor reintra în vigoare şi robinetele vor seca din nou.

Dacă în cazul datornicilor  situaţia este pe deplin motivată, pentru cei care îşi achită conştiincios facturile la întreţinere, „seceta” de la robinete este motiv de disperare.

Reamintim că, din data de 15 martie, un număr de patru asociaţii au rămas fără apă rece din cauză că nu au mai achitat debitele acumulate. Totodată, pe lista neagră mai figurează 59 de asociaţii cu datorii uriaşe către Apă Canal.

Există şi o veste bună: durata perioadei de „penitenţă” se poate scurta, în cazul în care asociaţiile achită o treime din datorie şi îşi iau angajamentul, în scris, că vor plăti restul în decurs de trei luni.

În total, datoriile asociaţiilor de locatari se ridică la 30 milioane lei, iar societatea are 144 de procese cu asociaţiile de proprietari care au restanţe.

Directorul SC Apaterm, George Cubasa, ne–a informat că, după sărbători,  asociaţiile 471, 619, 851, 123, 612, 381, 382, 843 vor fi din nou închise din cauza plăţilor insuficiente efectuate după sistarea apei calde menajere.

Pe lista neagră a societăţii figurează 1.825 de restanţieri la întreţinere cu dosare în instanţă. Dintre aceştia, 350 sunt în procedură de executare silită, iar 80 sunt deja executaţi silit. Restanţele de plată ale asociaţiilor de locatari către Apaterm se ridică la circa 180 milioane lei. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite